Πολιτισμός

"Το μυρμήγκι και η πεταλούδα", του Λουδοβίκου στο Πολύκεντρο

Το βιβλίο του με τίτλο "Το μυρμήγκι και η πεταλούδα" από της εκδόσεις "Σαββάλας", θα παρουσιάσει ο Λουδοβίκος των Ανωγείων την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου και ώρα 8 το βράδυ στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Το "Μυρμήγκι και η πεταλούδα", με αφήγηση και μουσική του ίδιου του Λουδοβίκου των Ανωγείων, είναι ένα πολύ όμορφο παραμύθι, με ήρωα ένα μυρμήγκι που συναντά την πεταλούδα με τα ολομέταξα φτερά και η ζωή του αλλάζει για πάντα.

Από την επόμενη στιγμή άρχισε να ονειρεύεται ουρανό. Ένας άγγελος του δίνει την ευκαιρία να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Το μυρμήγκι όμως διστάζει. Το σώμα του είναι πλασμένο για τη γη, μα η ψυχή του το καλεί να πετάξει.

Τι θα αποφασίσει τελικά το μυρμήγκι;

Τι λέει ο συγγραφέας για το βιβλίο

«Γεννήθηκα στη χώρα των Ανωγείων, όπου η φαντασία παίρνει τον ρόλο του πραγματικού. Η διήγηση έχει τη χάρη του απλού, χωρίς επαναλήψεις. Τα χωρατά, η ποίηση της μαντινάδας, ο χορός, η μουσική, όλα συνηγορούν για τη γέννηση παραμυθιού. Κι εγώ εκεί γεννήθηκα, εκεί ζω».

Τι λέει ο εικονογράφος

«Μεγάλωσα στην Αρκαδία, τη χώρα με τα πυκνά δάση και τις χίλιες πηγές. Εκεί όπου ο Πάνας, ανάμεσα σε βράχια, ποτάμια και βουνά, σκορπούσε τις μελωδίες του αυλού του. Νεράιδες, στοιχειά και ξωτικά τον ακολουθούσαν μαγεμένα ως τον Λάδωνα, όπου έστηναν γιορτή. Κι έτσι ξέφρενα που χόρευαν, ανάμεσα στα ρυάκια και τις φυλλωσιές, σκορπούσαν ευχές στην πλάση. Τόσες ήταν οι ευχές, που καμιά φορά τις έπαιρνε παραμάζωμα ο άνεμος και τις μετέφερε στις γκρίζες πόλεις που τόσο τις χρειάζονταν. Έτσι με βρήκε και μένα μια… απ' τις ευχές η πιο ωραία: Να κάνω τις σκέψεις μου παραμύθια και εικόνες για τα παιδιά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια