default-image

Τα «Ρωµαίικα σχολεία της Πόλης» του Π. Πετρίδη στο Atrion

Πολιτισμός
Τα «Ρωµαίικα σχολεία της Πόλης» του Π. Πετρίδη στο Atrion

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας του Π. Πετρίδη, με αναφορά στα «Ρωµαίικα σχολεία της Πόλης», η οποία έγινε ευρέως γνωστή µέσα από την ξεχωριστή έκδοση του οµώνυµου λευκώµατος των εκδόσεων "Άγρα".

Η ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση λαμβάνει χώρα από τις 26 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Atrion στο Ηράκλειο (Χρονάκη 9, τηλ. 2810 246000) και θα είναι επισκέψιμη για το κοινό έως και τις 20 Μαρτίου.

Η έκθεση εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια φιλοξενίας σηµαντικών φωτογράφων στην Κρήτη Crete Photo Experience, υπό την επιµέλεια της εικαστικού Μαρίας Χουλάκη.

Ποιος είναι ο Πάρις Πετρίδης

Ο Πάρις Πετρίδης είναι φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται. Έχει σπουδάσει Οικονοµικά στο Α.Π.Θ. και στο New York University και Φωτογραφία στο University of Sunderland (PhD).

Έχει λάβει µέρος σε εκθέσεις φωτογραφίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του «Καθ' οδόν» (Ιστός, 1998), «Γαµήλιο άλµπουµ» (Ιστός, 2002), «Σηµειώσεις στην άκρη του δρόµου» (Άγρα, 2006), «Τα ρωµαίικα σχολεία της Πόλης» (Άγρα, 2007), «Εδώ: Τόποι βίας στη Θεσσαλονίκη» (Άγρα, 2012) και «Λεπτοµέρειες στο κέντρο της πόλης» (Ιστός, 2016).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News