Πολιτισμός

Παρουσιάζεται η «Η Παραμυθού της Σελήνης»

Παρουσιάζεται στο Ηράκλειο η «Η Παραμυθού της Σελήνης» στα «Παραμύθια του Σαββάτου».

«…Υπάρχει ένα μικρό χωριό που είναι πάντα ο ήλιος αφέντης και κυρίαρχος. Νύχτα δεν έχουν γνωρίσει ποτέ οι δεκαεννέα του κάτοικοι. Κάθε χρόνο την τελευταία του μέρα ένα δακρυσμένο σύννεφο έφερνε τα πουλιά των παραμυθιών στο δικό τους δέντρο. Τότε όλα τα μαγικά συνέβαιναν, μόνο που κρατούσαν λίγο και η επιθυμία των παιδιών για όμορφες ιστορίες όλο και μεγάλωνε. Κι εκείνη την φορά, άκουσε τα παρακάλια και τις φωνές τους η Παραμυθού της Σελήνης και σκέφτηκε  πως θα μπορούσε, εκείνη, να βοηθήσει τα παιδιά. Με αποσκευές της την κιθάρα, τη γραφομηχανή, το σκύλο, τη γάτα της και το μαγικό κόκκινο φόρεμά της έφτασε μια μέρα στο μικρό ηλιόλουστο χωριό. Όσο κι αν τους μίλησε για το σκοτάδι κανένα τους δεν κατάλαβε τι εννοούσε…».

Ποια να ΄ναι άραγε η Παραμυθού της Σελήνης*; Να΄ναι μάγισσα; Νεράιδα; Ξωτικό; Άνθρωπος, Θεός, Στοιχειό ή μήπως ζει  μόνο στην φαντασία καθενός μας;

Ένα παραμύθι  ονειρικό θα αφηγηθεί τούτη τη φορά η Ελένη Μπετεινάκη στα «Παραμύθια του Σαββάτου». Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, στις 12.00 ακριβώς, στο βιβλιοπωλείο  «Δοκιμάκης». Παρέα με την κούκλα** της, την ίδια την Παραμυθού, την βαλίτσα και τις ιστορίες της, θα μπουν όλοι σε εκείνον τον κόσμο της Φαντασίας που μπορούν να συμβούν…τα πάντα!

Και σαν τελειώσει η ιστορία θα φτιάξει ο καθένας τη δική του  Σελήνη, γεμάτη ασημόσκονη, χρώμα και μικρές εκπλήξεις.

*(Η Παραμυθού της Σελήνης είναι μια διασκευή από το ομώνυμο βιβλίο της Βάγιας Παπαποστόλου, των εκδόσεων Καστανιώτη)

**Η Κούκλα - Παραμυθού της Σελήνης  είναι χειροποίητη από το Κουμπί και το Βελόνι

Σχόλια