Πολιτισμός

Στον Άγιο Νικόλαο "ταξιδεύουν" οι "Ρωμαίος και Ιουλιέτα"

Η διάσημη όπερα «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Charles Gounod θα μεταδοθεί στον Άγιο Νικόλαο, σε απευθείας σύνδεση από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 7:55 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο REX από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Αγίου Νικολάου.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού που επιθυμεί να παρακολουθήσει την παράσταση, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Αγίου Νικολάου παρακαλεί ιδιαίτερα για την έγκαιρη προσέλευση του καθώς οι πόρτες του Κινηματοθέατρου REX θα κλείσουν στις 19:55, ως συνηθίζεται στις παραστάσεις όπερας ανά τον κόσμο. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και την ανταπόκριση σας.

Τα εισιτήρια της παράστασης θα πωλούνται αρχικά στην Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Νικολάου από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 20  Ιανουαρίου (από τις 09:00 έως τις 15:00) και στη συνέχεια στο Κινηματοθέατρο REX, από το απόγευμα της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου, κατά τις ώρες προβολής των κινηματογραφικών ταινιών και το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 (από τις 17:00 έως την έναρξη της παράστασης στις 19:55).

Το πρόγραμμα της παράστασης

19:55 - 20:05      Ζωντανή σύνδεση με την Met / Αντίστροφη Μέτρηση Έναρξης

20:05 - 21:25      Έναρξη Παράστασης: ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

21:25 - 22:00      Διάλειμμα INTERMISSION (35:00)

      -      Ζωντανή συνέντευξη/ βίντεο υλικό Met

      -      Διάλειμμα 10:00

      -      Ζωντανή συνέντευξη / Εισαγωγή στο ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

22:00 - 22:55      ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

22:55 - 23:11      Κλείσιμο Παράστασης / Τίτλοι Τέλους

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο συγκλονιστικός συνδυασμός του Vittorio Grigolo και της Diana Damrau, που πρωταγωνίστησαν πέρσι στη Μανόν, σμίγει ξανά σε μια νέα παραγωγή της όπερας του Gounod βασισμένης στο έργο του Shakespeare. Η Damrau κάνει το ντεμπούτο της στον ρόλο της Ιουλιέτας στη νέα σκηνοθεσία του Bartlett Sher, υπό τη διεύθυνση του Gianandrea Noseda. Ο Elliot Madore ερμηνεύει τον Μερκούτιο και ο Mikhail Petrenko τον Αδερφό Λαυρέντιο. Η σκηνοθεσία του Sher είναι μια παραγωγή της La Scala, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2008.

Ηθοποιοί

Ιουλιέτα: Diana Damrau

Ρωμαίος: Vittorio Grigolo

Μερκούτιος: Elliot Madore

Αδερφός Λαυρέντιος: Mikhail Petrenko

Συντελεστές

Διεύθυνση ορχήστρας: Gianandrea Noseda

Σκηνοθεσία: Bartlett Sher

Σκηνικά: Michael Yeargan

Κουστούμια: Catherine Zuber

Σχεδιασμός φωτισμών: Jennifer Tipton

Χορογραφίες: Chase Brock

Σχόλια