default-image

Η τραγωδία των προσφύγων αποτυπωμένη στο φακό

Πολιτισμός
Η τραγωδία των προσφύγων αποτυπωμένη στο φακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι φωτογραφίες του Άρη Μεσσήνη είναι η αποτύπωση στο φακό, της τραγωδίας των προσφύγων. Των ανθρώπων που άφησαν την πατρίδα τους για να βρουν ένα ειρηνικό προορισμό, δίχως να ξέρουν αν μετά από αυτό το ταξίδι θα ζουν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Άνθρωποι σε βάρκες, σωροί παιδιών, κλάματα δυστυχίας και κλάματα χαράς… Ανάμεικτα συναισθήματα με βαρύ φορτίο τον πόνο τους, και την αγωνία τους να κερδίσουν ένα στοίχημα, που όμως δεν ξέρουν που θα τους βγάλει.

Ταξίδεψε μαζί τους, ένα οδοιπορικό πόνου και απόγνωσης και ταυτόχρονα ελπίδας. Μέσα σε βάρκες, δίπλα σε μικρούς και μεγάλους, όλοι με το ερώτημα στα μάτια να μένει αποτυπωμένο. Μια έκθεση φωτογραφίας με στοιχεία συγκλονιστικά, που ο φακός κλείδωσε, δημιουργώντας εικόνες οι οποίες εκτίθενται στη Βασιλική του Αγίου μάρκου.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης, ο φωτογράφος προσπάθησε εκτός από τις φωτογραφίες του να μιλήσει και με λόγια για την εμπειρία του. Μια εμπειρία ζωής όπως είπε που έχει να κάνει με την επιθυμία του να αποτυπώνει τα συναισθήματα του ανθρώπου, όταν αυτά βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους, σαν μια προσπάθεια αυτό το υλικό όπως είπε να, μπορέσει να ευαισθητοποιήσει και να γνωρίσει σε όσους δουν την έκθεση, τι πραγματικά όπως εξήγησε σημαίνει προσφυγικό ζήτημα στη σύγχρονη εποχή.

Η έκθεση του βραβευμένου φωτογράφου με τίτλο "Πόλεμος σε ζώνη Ειρήνης", θα παραμείνει στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου ανοιχτή για το κοινό, μέχρι τις 27Ιανουαρίου με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News