Πολιτισμός

Πυρετός προετοιμασιών για το "Τέχνη καθ’ οδόν 2017"

Το 2ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ’ οδόν 2017» προετοιμάζεται στο Ηράκλειο, από τον Δήμο της πόλης.

Το 2ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ' οδόν 2017» προετοιμάζεται στο Ηράκλειο, από τον Δήμο της πόλης, τους εθελοντές και με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου ( ΔΗΚΕΗ), του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου και της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας.

Σύμφωνα με τον Δήμο, «στοχεύοντας στην ανάδειξη του καλλιτεχνικού μας δυναμικού, την εξοικείωση του κοινού με την καλλιτεχνική δημιουργία και την προσέλκυση ξένων καλλιτεχνών και επισκεπτών, ξεκινά στις 3 Ιουλίου το δεύτερο Παγκρήτιο φεστιβάλ δρόμου στο Ηράκλειο, με τη φιλοδοξία να μετατρέψει ξανά, για τέσσερις ημέρες την πόλη, σε μια ανοιχτή σκηνή χαράς και δημιουργίας. Στη διάρκεια αυτών των ημερών, καλλιτέχνες κάθε είδους (ζωγραφικής, αγιογραφίας, καλλιτεχνικού γκράφιτι, γλυπτικής, μουσικής, θεάτρου, χορού, performance, κινηματογράφου, video art, φωτογραφίας κ.ά) καλούνται να προσφέρουν στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει τους ίδιους και το έργο τους, εργαζόμενοι σε επιλεγμένους ανοιχτούς ή κλειστούς χώρους της πόλης, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά την εξέλιξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας».

Επίσης επισημαίνεται, πως προκειμένου να δοθεί αρκετός χρόνος για την προετοιμασία τους, οι εμπλεκόμενοι φορείς που στηρίζουν φέτος το Φεστιβάλ, απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση προς τις καλλιτεχνικές ομάδες και τους μεμονωμένους καλλιτέχνες που θα επιθυμούσαν να λάβουν μέρος, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, καθώς και τυχόν ιδέες ή προτάσεις τους μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2017, είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ (www.heraklionculturalcity.gr) είτε στο γραφείο του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δήμου Ηρακλείου, κ. Αντωνάκη, στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2, ώρες 11 με 1 πμ πλην Σαββάτου και Κυριακής. Υπεύθυνη επικοινωνίας: κα Ιωάννα Γιάνναρη, τηλ.6937574944).

Ειδική πρόσκληση απευθύνεται επίσης προς καλλιτέχνες που θα ήθελαν να σχεδιάσουν ενδύματα ή να δημιουργήσουν κοσμήματα (από οποιαδήποτε υλικά επιθυμούν) εμπνευσμένα από στοιχεία του Μινωικού πολιτισμού. Είκοσι περίπου από τα σχέδια των ενδυμάτων που θα υποβληθούν, θα μεταφερθούν σε ύφασμα και θα εκτεθούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ σε ειδική εκδήλωση, αφιερωμένη στη σημαντικότατη αυτή περίοδο του πολιτισμού μας.

Τα σχέδια των ενδυμάτων θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 20η Φεβρουαρίου, ώστε να υπάρξει αρκετός χρόνος για την ετοιμασία τους. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Ειρήνη Ανδρουλάκη, τηλ.6945582141.

Σχόλια