default-image

«Ο γυάλινος κόσμος» στο θέατρο Μορφές

Πολιτισμός
«Ο γυάλινος κόσμος» στο θέατρο Μορφές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γυάλινος κόσμος» του Τ. Williams, ένα από τα πιο σπουδαία έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου παρουσιάζεται την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 στο θέατρο Μορφές. Στο εμβληματικό έργο του Williams παίζουν τέσσερα νέα παιδιά, που έχουν επιμεληθεί την αισθητική και την παρουσίαση του έργου με ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή.

Ο εύθραυστος αυτός κόσμος μιλάει στην ψυχή κάθε θεατή, που το παρακολουθεί, γι' αυτό και είναι ένα από τα πιο πολυπαιγμένα και αγαπημένα έργα του συγγραφέα.

Στο έργο εξιστορείται μέσα από τις αναμνήσεις του Τομ η ζωή της οικογένειας Γουΐνγκφιλντ, μια οικογένεια κλεισμένη στο δικό της «γυάλινο κόσμο». Τα πρόσωπα του έργου είναι η Αμάντα (μητέρα του Τομ και της Λώρα), ο Τομ, η Λώρα και ο Τζιμ (ένας επισκέπτης). Μέσα από το έργο βλέπει κανείς την αγωνιώδη μανία της μητέρας να εντάξει τα παιδιά της σε ένα πλαίσιο καθωσπρεπισμού μέσα σε έναν κόσμο, που δε δίνει εύκολα δυνατότητες για να ζήσει κανείς καλύτερα, μέσα σε έναν κόσμο «που φωτίζεται μόνο από αστραπές», όπως υπογραμμίζει ο Τομ στο φινάλε του έργου.

Η ανθρώπινη καταπίεση, η αδυναμία, το ψέμα, ο «γυάλινος κόσμος» είναι χαρακτηριστικά κάθε κοινωνίας, που αλλοτριώνεται μέσα σε μια οικονομική-πολιτική-υπαρξιακή κρίση. Έργο  σύγχρονο και διαχρονικό από κάθε πλευρά.  

Αντώνης Καλομοιράκης: Αυτό το  κείμενο μας έκανε καλύτερους

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό κείμενο πάντα επίκαιρο» είπε μιλώντας στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη ο σκηνοθέτης της παράστασης Αντώνης Καλομοιράκης επισημαίνοντας πως «η ενασχόληση με αυτό το κείμενο μας έκανε όλους καλύτερους ανθρώπους»

Θα παιχτεί:  Θέατρο Μορφές

(Αρχιεπισκόπου Ευγένιου 3, πάροδος λεωφ. Κνωσού, Ηράκλειο)

Τηλ. 2810 - 32 16 22

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 στις 19.30

Γενική είσοδος: 8 ευρώ

Για κάθε ομαδικά εισιτήρια  5 ατόμων και πάνω 1 εισιτήριο δώρο

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 6947886747

Αντώνης Καλομοιράκης

Tennessee Williams

Μετάφραση

Ερρίκος Μπελιές

Κατερίνα Μορφιαδάκη

Τεχνική Υποστήριξη

Γιάννης Μεγγενίδης

Γεωργιάννα Δασκαλάκη

Ηρώ Βερβεράκη

Αντώνης Καλομοιράκης

Έφη Μπετεινάκη

Κωνσταντίνος Δουκουμετζάκης

Vcar ΑΒΕΕ (Ανδρέα Παπανδρέου 16, Γάζι)

Beer o 'clock (πάροδος Μινωταύρου, Λιοντάρια)

Λυραράκης ΜΙΧ & ΣΙΑ (Σκαλάνι)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News