default-image

Μια βραδιά γεμάτη όπερα και ρομαντισμό στο ΚΑΜ

Κρήτη
Μια βραδιά γεμάτη όπερα και ρομαντισμό στο ΚΑΜ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία άκρως… ρομαντική βραδιά υπόσχεται το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ) στα Χανιά, καθώς θα προσβληθεί σε ζωντανή μετάδοση από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, η όπερα της Kaija Saariaho «L'Amour de Loin».

Η προβολή θα γίνει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στις 7:55 το απόγευμα, στο χώρο του ΚΑΜ στα Χανιά και η είσοδος είναι 15 και 10 ευρώ.

Μια από τις πιο φημισμένες όπερες των τελευταίων χρόνων που έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2000, το νοσταλγικό μεσαιωνικό ρομάντσο του Kaija Saariaho L'Amour de Loin (Αγάπη από Μακριά), κάνει την πρεμιέρα του στη Met.

Η σκηνοθεσία είναι του Robert Lepage, σε συμπαραγωγή με την L'Opera de Quebec, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε μέσα σε επευφημίες το περασμένο καλοκαίρι, σε συνεργασία με το Ex Machina.

Η Φιλανδή διευθύντρια ορχήστρας Susanna Malkki καθοδηγεί τους ερμηνευτές που περιλαμβάνουν τη Susanna Phillips ως Κλεμάνς, τον Eric Owens ως Ζοφρέ και την Tamara Mumford ως τον Προσκυνητή που μεταφέρει τα ερωτικά μηνύματα από τον έναν στον άλλον.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν:

Λιμπρέτο: Amin Maalouf

Διεύθυνση Ορχήστρας: Susanna Malkki

Σκηνοθεσία: Robert Lepage

Σκηνικά: Michael Curry

Κουστούμια: Michael Curry

Φωτισμοί: Kevin Adams

Σχεδιασμός Φωτεινών Τοπίων: Lionel Arnould

Διανομή: Susanna Phillips (Κλεμάνς), Tamara Mumford (Προσκυνητής), Eric Owens (Ζοφρέ)

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News