default-image

Άρωμα Χριστουγέννων στο Ηράκλειο!

Πολιτισμός
Άρωμα Χριστουγέννων στο Ηράκλειο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Ελευθερίας ξεκινούν αύριο Πέμπτη στις 9:15 το βράδυ και επίσημα οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου για τα φετινά Χριστούγεννα.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 8 Ιανουαρίου και προσφέρουν μια πληθώρα επιλογών για όλα τα γούστα, οι οποίες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος, «αναδεικνύουν την παράδοση και τον πολιτισμό μας, δίνοντας συγχρόνως τη δυνατότητα σε δικές μας καλλιτεχνικές δυνάμεις και σε σημαντικούς φιλοξενούμενους να παρουσιάσουν στους συμπολίτες και στους επισκέπτες του Ηρακλείου το έργο τους.

Από τη βυζαντινή και την κλασική μουσική, έως τη δημοτική, τη λαϊκή και τη σύγχρονη έκφρασή της, οι συναυλιακές εκδηλώσεις που θα παρακολουθήσουμε, με εξαιρετικούς εκτελεστές και χορωδιακά σύνολα, προσφέρουν ευρύ και ποιοτικό πεδίο ψυχαγωγίας, ώρες χαράς και μέρες εορταστικού κλίματος.

Το "Χριστουγεννιάτικο Κάστρο", που δημιουργήθηκε από τη ΔΗΚΕΗ στην πλατεία Ελευθερίας, με νέες κατασκευές, παιχνίδια για τα παιδιά και διαδραστικές εκδηλώσεις, είναι ένας καλαίσθητος και ξεχωριστός χώρος διασκέδασης και δημιουργικής διάθεσης. Στη χαρούμενη ατμόσφαιρα της πόλης, από κοινού με τα άλλα δρώμενα, θα μεταδίδει τον παλμό των εορταστικών ημερών».

Στο "Χριστουγεννιάτικο Κάστρο" με τα Ξύλινα Σπιτάκια, επαγγελματίες της πόλης θα πωλούν ζαχαρωτά και είδη χριστουγεννιάτικων δώρων, ενώ στο χώρο αναπτύσσονται και πολλά παιχνίδια για τα παιδιά. Θα γίνονται επίσης καθημερινά δραστηριότητες από εθελοντές εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, κεραμίστριες που θα κατασκευάζουν πήλινα αντικείμενα και παραμυθάδες που θα απαγγέλλουν παραμύθια, ενώ θα υπάρχουν δραστηριότητες με ζωγραφική σε ξύλο, χαρτί και φελλό και άλλες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Για τα δημοτικά διαμερίσματα, ο Δήμος έχει οργανώσει το "Καραβάνι της χαράς", όπου η Φιλαρμονική του Δήμου θα μεταδίδει το εορταστικό κλίμα στις πλατείες των διαμερισμάτων της πόλης.

Ανάβουν τα φώτα!

Το σύνθημα για τις γιορτινές εκδηλώσεις θα δοθεί αύριο Πέμπτη στην πλατεία Ελευθερίας με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, με τον κλόουν Παπίτο να παρουσιάζει θέαμα με ξυλοπόδαρο Άγιο Βασίλη, νεράιδα του χιονιού, ακροβάτες, ζογκλέρ, μασκότ ήρωες και μαγικά με πολλές εκπλήξεις... Και το παραμύθι ξεκινάει...

Στις 8 το βράδυ θα παρουσιαστούν χορογραφίες από το Dance Spirit Studio - Γ. Πατεράκης.

Θα ακολουθήσουν στις 8:25 χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, ενώ στις 9:10 η Παιδική και Νεανική Χορωδία του Δήμου θα παίξει τα κάλαντα.

Τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα ανάψει στις 9:10 το βράδυ ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Η βραδιά θα κλείσει με μουσικό αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη. Τίτλος της συναυλίας "Παίξε Τσιτσάνη μου".

Καλωσήρθες 2017!

Οι γιορτινές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπου στην πλατεία Ελευθερίας θα στηθεί ένα μεγάλο πάρτι για την υποδοχή του 2017.

Νωρίτερα, στις 11 το πρωί, η Φιλαρμονική του Δήμου θα παίξει κάλαντα στους κεντρικούς δρόμους και στο σταυρό της πόλης.

Το γιορτινό σκηνικό θα μεταφερθεί στις 8 το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας, με έντεχνες μελωδίες από το μουσικό σχήμα "Εράν". Συμμετέχουν οι Νεκτάριος Παχιαδάκης (λύρες-τραγούδι), Κυβέλη Σεργίου (τραγούδι-κρουστά), Νεκτάριος Μαρίνος (λαούτο, μπουλγαρί) και Γιάννης Σωμαράς (λαούτο).

Τη σκυτάλη θα πάρει στις 9 το βράδυ με έντεχνα και λαϊκά ο Γιάννης Λυδάκης με την ορχήστρα του. Συμμετέχουν οι Εμμανουέλα Μανιδάκη (τραγούδι), Μιχάλης Σπυριδάκης (βιολί), Αντώνης Μποτονάκης (πλήκτρα), Θόδωρας Χατζηανέστης (κιθάρα) και Γιάννης Λυδάκης (μπουζούκι, λαούτο, μπαγλαμάς).

Στις 11:30 το βράδυ θα ακολουθήσει εορταστικό μουσικό πρόγραμμα με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, ενώ ένα λεπτό πριν τα μεσάνυχτα θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το καλωσόρισμα του νέου έτους. Με την έλευση του 2017 εκατοντάδες πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον ηρακλειώτικο ουρανό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News