Πολιτισμός

Μ.Αγγελίδου: Μέσα από την ιστορία μαθαίνεις την αλήθεια

‘’Ξεκίνησα να γράφω βιβλία αργά. Μετά που έγινα μητέρα. Μου αρέσει να διαβάζω ιστορίες, να τις ακούω και να τις λέω’’, είπε σήμερα στο Ράδιο 9,84 κατά τη συνέντευξη της η συγγραφέας – μεταφράστρια Μαρία Αγγελίδου.

''Ξεκίνησα να γράφω βιβλία αργά. Μετά που έγινα μητέρα. Μου αρέσει να διαβάζω ιστορίες, να τις ακούω και να τις λέω'', είπε σήμερα στο Ράδιο 9,84 κατά τη συνέντευξη της η συγγραφέας - μεταφράστρια Μαρία Αγγελίδου.

Βραβευμένη με κρατικά βραβεία - και φέτος βιβλίο της είναι υποψήφιο για κρατικό βραβείο - μιλά με αγάπη για τα πνευματικά της παιδιά και την επιλογή της να επιμείνει στην ιστορία.

''Έχουμε ξεχάσει τη γνώση και τη μάθηση. Μέσα από την ιστορία μαθαίνεις την αλήθεια '' λέει  χαρακτηριστικά.


Η Μαρία Αγγελίδου γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Σπούδασε φιλολογία και λογοτεχνία στην Αθήνα και στη Ζυρίχη.

Ασχολείται με τη λογοτεχνική μετάφραση και έχει μεταφράσει πάνω από 500 βιβλία, τα μισά από τα οποία είναι για παιδιά.

 Έχει διασκευάσει για το παιδικό αναγνωστικό κοινό Σαίξπηρ και Μολιέρο, Δάντη και Θερβάντες, Μέλβιλ, Γκολντόνι κ.ά. Για τις μεταφράσεις της έχει βραβευτεί τρεις φορές από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας και την ΙΒΒΥ.

Το 2007 βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο παιδικού Βιβλίου Γνώσεων για το βιβλίο της Ελληνική Μυθολογία, Πώς ξεκίνησε ο κόσμος (εκδ. Παπαδόπουλος), το 2012 βραβεύτηκε από το περ. ΔΙΑΒΑΖΩ με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο της Ιστορίες που τις είπε η Πέτρα (εκδ. Αερόστατο), ενώ το 2013 με το Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το παραμύθι Ιστορίες που τις είπε ο Πόλεμος και το 2014 με το ίδιο βραβείο για το παραμύθι Ιστορίες που τις είπε δρόμος (εκδ. Μεταίχμιο).

Το 2014 το ιστορικό της παραμύθι Ιστορίες που τις είπε η θάλασσα (εκδ. Μεταίχμιο) απέσπασε το Κρατικό Βραβείο 2013 Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια