Πολιτισμός

«Το χρονικό του ‘22» από το Σύλλογο Αλατσατιανών (video)

Μια πολύ ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση, που μας «ταξιδεύει» στη μικρασιατική καταστροφή και στις μνήμες τις προσφυγιάς θα «ανέβει» από το Σύλλογο Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου, με τίτλο «Το Χρονικό του ΄22».

Το θεατρικό έργο είναι σε διασκευή και σκηνοθεσία Αντώνη Διαμαντή και είναι βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Κώστα Αρβανιτάκη, το οποίο αποτελεί καταγεγραμμένες αφηγήσεις προσφύγων αμέσως μετά την μικρασιατική καταστροφή.

Ειδικότερα, αναφέρεται στη χρονική στιγμή που οι πρόσφυγες προσπαθούν μέσα σε αντίξοες συνθήκες να εγκατασταθούν στο νέο τους περιβάλλον.

Εικόνες και μνήμες τους ακολουθούν, δέσμιοι οι ίδιοι του παρελθόντος, προσπαθούν να αναβιώσουν έστω και για μια στιγμή, αφενός τις «καλές» εποχές που άφησαν πίσω τους, και αφετέρου τα πρόσωπα που χάθηκαν, μέσα στη νέα τους ζοφερή πραγματικότητα.

Μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες, οι οποίες αποτελούν για όλους τους Έλληνες μια πλούσια κληρονομιά αλλά και μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Στην παράσταση συμμετέχουν:

H Χορωδία του Συλλόγου με τον μαέστρο Νίκο Αντωνακάκη, με 5μελή ορχήστρα και το Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου με τον χοροδιδάσκαλο Τάσο Κουρεπίνη.

Η θεατρική παράσταση θα παρουσιαστεί στο κινηματοθέατρο Αστόρια, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στις 9:00 το βράδυ.

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:

9 ευρώ (στην είσοδο)

7 ευρώ (προπώληση)

5 ευρώ (μαθητικό-φοιτητικό-ανέργων)

Προπώληση των εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου (2810-231933, info@alatsata.gr) και στο Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης (Οδός 1821 Αρ. 10, Ηράκλειο).

Σχόλια