Πολιτισμός

Δύο ελληνικές ταινίες στο Φεστιβάλ του Καΐρου

Δύο είναι οι ελληνικές ταινίες μικρού μήκους που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό μέρος των ταινιών Μικρού Μήκους, που αποτελεί μέρος του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καΐρου.

Δύο είναι οι ελληνικές ταινίες μικρού μήκους που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό μέρος των ταινιών Μικρού Μήκους, που αποτελεί μέρος του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καΐρου, που ανοίγει, σήμερα 15 Νοεμβρίου, τις πύλες του και θα διαρκέσει έως τις 24 Νοεμβρίου.

Έτσι, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου θα προβληθεί η ταινία ΙΚΑΡΟΣ του Γιώργου Φουρτούνη (διάρκειας 37'), ενώ στις 23 Νοεμβρίου, οι φίλοι του κινηματογράφου θα παρακολουθήσουν την LIMBO της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη (διάρκειας 30').

Συνολικά, στο φεστιβάλ αυτό που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στη Μέση Ανατολή, θα παρουσιαστούν 204 ταινίες. Τιμώμενη χώρα φέτος του Φεστιβάλ είναι η Κίνα, από την οποία θα παρουσιαστούν είκοσι συνολικά ταινίες και θα διοργανωθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις για τον κινηματογράφο.

Τέλος, στη διάρκεια του φεστιβάλ θα παρουσιαστεί ένα μεγάλο αφιέρωμα με ταινίες που εμπνέονται από έργα του Ουΐλιαμ Σέξπιρ, καθώς το 2016 συμπίπτει με την 400ή επέτειο από τον θάνατό του.

Σχόλια