Πολιτισμός

Μουσικό ταξίδι με τους Εράν

Ένα μουσικό ταξίδι στην παραδοσιακή μουσική παρουσιάζει μεθαύριο Πέμπτη, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, το μουσικό σχήμα “Εράν”.

Ένα μουσικό ταξίδι στην παραδοσιακή μουσική παρουσιάζει μεθαύριο Πέμπτη, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, το μουσικό σχήμα "Εράν".

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Εράν σημαίνει να αγαπάς... Εράν σημαίνει να ερωτεύεσαι, να αγαπάς πολύ. Είναι το απαρέμφατο του αρχαίου ρήματος εράω-ερώ, που βρίσκεται κρυμμένο ακόμα και σήμερα στη μαγική λέξη "έρωτας".

Το μουσικό σχήμα "Εράν", με πυξίδα τον έρωτα και καράβι τις υπέροχες μελωδίες της πλούσιας μουσικής μας παράδοσης, επιχειρεί μουσικά ταξίδια στο χώρο και το χρόνο με τη βοήθεια της φωνής, μιας λύρας, ενός λαούτου και των ρυθμικών χτύπων του νταουλιού που θυμίζουν τους χτύπους της καρδιάς.

Με τραγούδια βαθιά ριζωμένα στη συνείδηση και την καρδιά μας από την Κρήτη, τα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας μέχρι και τη Μικρασία, που η ιστορία τους χάνεται στους προηγούμενους αιώνες, το μουσικό σχήμα "Εράν" μάς ταξιδεύει, εγκωμιάζοντας τον έρωτα και το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής.

Κινούνται στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής με αφετηρία την Κρήτη, όπως είναι φυσικό, χωρίς να ξεχνούν τα υπόλοιπα νησιά, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα και τη Μικρασία, ενώ προχωρούν συγχρόνως και σε δικές τους μουσικές συνθέσεις.

Το μουσικό σχήμα "Εράν" κινείται πάντα με σεβασμό στην παράδοση, ενώ ταυτόχρονα και αναπόφευκτα δίνει τους δικούς του χρωματισμούς.

Θα παίξουν: Νεκτάριος Παχιαδάκης, Κυβέλη Σεργίου, Νεκτάριος Μαρίνος.

Σχόλια