default-image

Έτοιμο το κτίριο - στολίδι, ωστόσο χρειάζεται συντονισμός και χέρια

Πολιτισμός
Έτοιμο το κτίριο - στολίδι, ωστόσο χρειάζεται συντονισμός και χέρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο κτίριο αποπερατώθηκε και παραδόθηκε μετά από αγώνα δεκαετιών, όμως τώρα, για να γεμίσει με τα χιλιάδες βιβλία της δημόσιας κεντρικής βιβλιοθήκης Ρεθύμνου, χρειάζεται συντονισμός και... χέρια που βρέθηκαν στα πρόσωπα εθελοντών.

Διακόσιες χιλιάδες βιβλία αριθμεί η δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη του Ρεθύμνου, που θα πρέπει να μπουν σε κούτες, να συντηρηθούν και να μεταφερθούν στο νέο κτίριο στον Κουμπέ.

Αυτή τη στιγμή η δομή διαθέτει μόλις 4 άτομα προσωπικό εκ των οποίων τα δύο λειτουργούν την υφιστάμενη βιβλιοθήκη και τα άλλα δύο έχουν ξεκινήσει τη μεταφορά των βιβλίων στις νέες εγκαταστάσεις.

Η δουλειά είναι πολλή, λεπτομερής και εξαντλητική, όμως εθελοντές, ο στρατός, ο σύλλογος ενεργών πολιτών Σύνπολις και οι πρόσκοποι συμβάλουν καθοριστικά στην προσπάθεια.

Η προϊσταμένη της δημόσιας βιβλιοθήκης Ρεθύμνου, Λαμπρινή Αποστολοπούλου,εκτιμά ότι μέχρι τα τέλη του έτους θα έχει λειτουργήσει το νέο κτίριο.

Όραμα των πρωτεργατών της μεταφοράς της βιβλιοθήκης στο νέο κτίριο, αποτελεί η νέα δομή να είναι ανοικτή στα παιδιά με το σχετικό της τμήμα, αλλά και στους επισκέπτες της Κρήτης με ειδικά προγράμματα, όπως και σε οποιοδήποτε σημείο της ενδοχώρας με τα προγράμματα κινητής βιβλιοθήκης που θα λειτουργήσουν, όπως διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του Δ.Σ. της δημόσιας βιβλιοθήκης Ρεθύμνου, Μιχάλης Τρούλης.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News