default-image

Αλεξάνδρα Μητσιάλη: Δεν γνωρίζουν οι μαθητές για τη Κατοχή

Πολιτισμός
Αλεξάνδρα Μητσιάλη: Δεν γνωρίζουν οι μαθητές για τη Κατοχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν την γνωρίζουν οι μαθητές την ιστορία του ξυπόλυτου τάγματος. Ούτε για το ξεκλήρισμα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης ξέρουν, ούτε για το δοσιλογισμό, ακόμα- ακόμα ούτε για την Αντίσταση δεν ξέρουν», είπε μιλώντας στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη, επ' αφορμή της παρουσίασης του νέου της  βιβλίου, με τίτλο « Ξυπόλητοι ήρωες», η εκπαιδευτικός - συγγραφέας Αλεξάνδρα Μητσιάλη.

Όπως τόνισε τα βιβλία τόσο στο γυμνάσιο όσο και στο λύκειο ακροθιγώς αναφέρονται στη συγκεκριμένη περίοδο και μάλιστα, πολλές φορές το σχολικό έτος δεν επαρκεί προκειμένου να διδαχθεί το κεφάλαιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με αποτέλεσμα συνήθως να μένει εκτός διδαχθείσας ύλης!

«Η λογοτεχνία είναι σίγουρα ένας τρόπος να προσεγγίσεις την ιστορία.», σημείωσε η κ.Μητσιάλη.

Το νέο βιβλίο της κ. Μητσιάλη, ένα συγκλονιστικό ιστορικό μυθιστόρημα, αναφέρεται σ' αυτή ακριβώς την περίοδο και φωτίζει την ιστορία της πόλης της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της χώρας κατά τα χρόνια της Κατοχής.

Οι ήρωες του βιβλίου, μικροί - μεγάλοι, δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης κι όμως, εκεί ανάμεσα στη φρίκη του πολέμου μ' όλα τα παρεπόμενά του, καταφέρνουν να βρουν κουράγιο να ερωτευτούν, να ζευγαρώσουν, να ζήσουν…

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Οι «Ξυπόλητοι ήρωες» της Αλεξάνδρας Μητσιάλη παρουσιάζονται στο Ηράκλειο στο βιβλιοπωλείο Αναλόγιο, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 7.00 το απόγευμα.

Για το βιβλίο της Αλεξάνδρας Μητσιάλη θα μιλήσει η φιλόλογος Μαρία Βαγιωνάκη, ενώ με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Μαίρη Καριωτάκη.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους φίλους του βιβλίου που θα παρευρεθούν στην παρουσίαση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News