Πολιτισμός

Ρεσιτάλ Κλασικής Κιθάρας από τον Νίκο Κατσαράκη

Μια βραδιά με έργα κλασικής εποχής, καθώς επίσης και ισπανικού ρεπερτορίου, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, όσοι βρεθούν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, από τον σολίστα και καθηγητή Νίκο Κατσαράκη.

Το πρόγραμμα στο Ρεσιτάλ Κλασικής Κιθάρας, θα κλείσει με διασκευές του Νίκου Κατσαράκη, σε κομμάτια από την Κρητική παραδοσιακή μουσική με φιλική συμμετοχή του γνωστού λαουτιέρη και καθηγητή του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου, Μανόλη Σαλούστρου.

Η είσοδος της εκδήλωσης θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ποιος είναι Νίκος Κατσαράκης

Ο Νίκος Κατσαράκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1974. Ξεκίνησε τις σπουδές του την κιθάρα σε ηλικία 16 ετών. Στα 20 του αποφοίτησε με πτυχίο και στη συνέχεια με δίπλωμα σολίστ στην τάξη του Κώστα Κοτσιώλη. Παράλληλα σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά, Αρμονία και αντίστιξη με τον συνθέτη Σπύρο Μάζη.

Τον Ιούνιο του 2001 απέσπασε το δίπλωμα Εκτέλεσης LLCM από το London College of Music και το FTCL από το Trinity College of Music. Επίσης, τον Ιούνιο του 2001, έδωσε με επιτυχία εισαγωγικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας, όπου φοίτησε στην τάξη του Eliot Fisk. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα με τους Wolfang Gutmann, Maria Isabel Siewers και Agustin Wiedeman, καθώς επίσης Σύγχρονη Μουσική με τον Simone Fontanelli, Baroque Μουσική με τον Jorgen Huebscher, Αναγεννησιακό Λαούτο με τον Johann Bruederl κ.ά.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ασχολήθηκε με τις εξής διπλωματικές εργασίες: "Η ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη", "O Manuel Ponce και η προσφορά του στην κλασική κιθάρα" και "Οι παιδαγωγικές ιδέες του Αδαμάντιου Κοραή" από την καθοδήγηση της Michaela Schwarzbauer.

Αποφοίτησε με "Bakauloreat Artium" (Bachelor of Arts) τον Ιανουάριο του 2005 και με "Magister ARtium" (Master of Arts) τον Ιανουάριο του 2009.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια masterclass με διεθνούς φήμης σολίστες όπως: Marco Socias, Jesus Castro Balbi, Zoran Dukic, Thomas Muller Pering, Hubert Kappel κ.ά.

Στην Αυστρία συνεργάστηκε με τον Οργανισμό διοργάνωσης Συναυλιών "Jehudi Menuhin live music now" με την Σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη. Έχει επίσης συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα Πνευστών της Χαϊδελβέργης.

Διδάσκει από το 1992 και ως τώρα μαθητές του έχουν αποσπάσει πάνω από 15 βραβεία και διπλώματα.

Ο Νίκος Κατσαράκης είναι καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου και στο Ωδείο "Χάρης Σαρρής".   

Σχόλια