default-image

Βιοηθικά προβλήματα θα συζητηθούν σε επιστημονικό συνέδριο

Πολιτισμός
Βιοηθικά προβλήματα θα συζητηθούν σε επιστημονικό συνέδριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Κοινό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Βιοηθικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, διοργανώνει το άκρως ενδιαφέρον 9o ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριό με θέμα «Βιοηθικά προβλήματα στις επιστήμες της ζωής», θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στο «Σπίτι του πολιτισμού» στο Ρέθυμνο, με την εκδήλωση να ξεκινάει στις 5:00 το απόγευμα.

Στην προβληματική του συνεδρίου περιλαμβάνονται θέματα που αφορούν τις ηθικές προκλήσεις που προκύπτουν από τα νέα βιο-ιατρικά επιτεύγματα και την κοινωνική αξιοποίησή τους, ζητήματα που αφορούν αποφάσεις γύρω από την αρχή και το τέλος της ανθρώπινης ζωής, όπως η ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και οι μεταμοσχεύσεις, ηθικά διλήμματα σε σχέση με την ψυχική υγεία και την ακούσια νοσηλεία, η ηθική σχέση μας με τα ζώα, προβλήματα βιοηθικής σε σχέση με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, τη γενετική τροποποίηση, αρχές δικαιοσύνης στο σύστημα υγείας και την επείγουσα ιατρική, παγκόσμια δικαιοσύνη, κοινωνικές, νομικές και ηθικές διαστάσεις της ανθρώπινης μηχανικής γενετικής, της εξατομικευμένης ιατρικής, κλπ.

Μεταξύ των ομιλητών είναι οι καθηγητές: κ.κ. Οδυσσέας Ζώρας (Πρύτανης Παν/μίου Κρήτης), Ει. Αθανασάκη, Ε. Ζούρος, Μ. Κούση, Α. Λέμπεντεφ, Κ. Λούης, Ν. Πανόπουλος, Σ. Παπαματθαιάκης Β. Πετούση, Στ. Πυρίντσος, Στ. Τσινόρεμα, Κ. Κουκουζέλης,  (Παν/μιο Κρήτης), Ανδρέας Καραμπίνης (Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών & Πρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων), Ισμήνη Κριάρη, Πρύτανης Παντείου Παν/μίου, Γ.Ν. Μπολέτης (Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών & Αντιπρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων), Παύλος Σούρλας, Φ. Βασιλόγιαννης, Γ. Λέκκας, (Παν/μιο Αθηνών), Κ. Σταμάτης (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης), καθηγητές από Πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς και ειδικοί ερευνητές, συνεργάτες και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος της Βιοηθικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News