default-image

Συναυλία με τον Μανωλάκη και τους Alan Dalon, για καλό σκοπό

Κρήτη
Συναυλία με τον Μανωλάκη και τους Alan Dalon, για καλό σκοπό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εντυπωσιακή συναυλία, για καλό σκοπό, με τους Alan Dalon, το Γιώργη Μανωλάκη, καθώς και τα αδέρφια Δαμουλάκη, θα πραγματοποιήσει το Πνευματικό Κέντρο «Περικλής Βλαχάκης» της Άνω Βιάννου, με τη στήριξη του Δήμου Βιάννου.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στις 7:30 το απόγευμα στο Βλαχάκειο Πνευματικό Κέντρο στην Άνω Βιάννο με την είσοδο να είναι 5 ευρώ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξει ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση με απόδημους Βιαννίτες που στηρίζουν τις προσπάθειές του Πνευματικού Κέντρου και θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για ένα ταξίδι στη Ρώμη για δύο άτομα. Παράλληλα, στην εκδήλωση θα προσφέρονται παραδοσιακά βιαννίτικα γλυκίσματα.

Σκοπός της συναυλίας είναι να στηρίξει τις μορφωτικές δραστηριότητες των νέων στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου και να καθιερώσει το βραβείο «Περικλής Βλαχάκης» για τον πρωτεύσαντα μαθητή - μαθήτρια του Λυκείου Βιάννου στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πνευματικού Κέντρου «Περικλής Βλαχάκης»:

Μέσα στους σκοπούς ενός Πνευματικού Κέντρου περιλαμβάνεται και η άοκνη προσπάθεια για την πνευματική αλλά και την αισθητική αγωγή, κυρίως των νέων ανθρώπων, σε μια εποχή πολιτιστικής βαρβαρότητας και κυριαρχίας πνεύματος μαζικής υποκουλτούρας.

Σε μέρη απομακρυσμένα από τα αστικά κέντρα, όπως η Βιάννος, όπου υπάρχει μεν βασική εκπαίδευση, αλλά δεν δίνονται αρκετές ευκαιρίες για πολύπλευρη μόρφωση, οι πνευματικοί φορείς του τόπου έχουν χρέος να αναλαμβάνουν τέτοιες δράσεις.

Το Βλαχάκειο Πνευματικό Κέντρο λοιπόν, πιστό στις επιταγές του δωροθέτη του, Περικλή Βλαχάκη, ξεκίνησε μαθήματα μουσικής σε παιδιά και νέους της ευρύτερης περιοχής, σε παραδοσιακά κυρίως, αλλά και σε κλασικά όργανα, με σκοπό να δώσει εναύσματα για ενασχόληση με δημιουργικούς τρόπους ψυχαγωγίας και ανάπτυξης της προσωπικότητας, με το σκεπτικό ότι η μουσική ενασχόληση αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς τρόπους διαπαιδαγώγησης και εξέλιξης του ατόμου.

Από την άλλη σε περιοχές με σημαντική μουσική παράδοση και πολιτιστική ιστορία γενικότερα, αποτελεί αναπόδραστη αναγκαιότητα να υπάρξουν δομές που θα συνεχίσουν και θα επαυξήσουν τέτοιες πρωτοβουλίες ώστε να διασωθεί το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ανεκτίμητου πολιτισμού.

Μια εξίσου σημαντική προσφορά επίσης αποτελεί και η θεσμοθετημένη επιβράβευση από φορείς που υπηρετούν μορφωτικούς στόχους, σε εκείνους που με τη σειρά τους υιοθετούν τα πνευματικά αγαθά και τα προασπίζουν.

Σε εποχές κρίσης είναι επιτακτική ανάγκη πνευματικοί φορείς να στηρίζουν και οικονομικά νέους ανθρώπους για να σπουδάσουν και για να γυρίσουν στον τόπο τους προκειμένου να συμβάλλουν στο να μην μαραζώσει οικονομικά.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News