Πολιτισμός

«GAIA - be the bee»: Χορός και θέατρο στο Ενυδρείο

Η ομάδα χορού «Φυσαλίδα» παρουσιάζει τη νέα της χοροθεατρική παραγωγή «GAIA - be the bee», στο Ενυδρείο Κρήτης σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, καθώς και στις 15 και 16 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης 8 το βράδυ.

Το έργο «GAIA - be the bee» είναι ένα επίκαιρο έργο, που, εστιάζοντας στη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον και στις αρνητικές επιπτώσεις της «ανάπτυξης» όπως αυτή προσδιορίζεται στις σύγχρονες κοινωνίες, στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Μέσα από τη δραματοποιημένη κίνηση, τα πρωτότυπα κείμενα (ελληνικά και αγγλικά), τα μουσικά έργα διάσημων συνθετών και το σύγχρονο χορό, διηγείται ιστορίες για την απατηλή αγάπη της εξουσίας, το κόστος της κεφαλαιοποίησης των πάντων και τον ανθρώπινο αποπροσανατολισμό καθώς απομακρυνόμαστε από τις αγκάλες της Μητέρας Γης.

Το έργο αποτελεί ένα πρωτότυπο χρονικό της ανθρώπινης κοινωνίας, της σχέσης μας με τη φύση και το συνάνθρωπο, της γυναικείας ύπαρξης σε ένα αγώνα διεκδίκησης και επιβίωσης.

Η παράσταση προτείνεται σε ενήλικες, ενώ να σημειωθεί ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες και η κράτηση είναι απαραίτητη (πληροφορίες-κρατήσεις: 6976/255.382).

Σχόλια