Πολιτισμός

Η συγκινητική προσφορά του Κοκοτού στο Μουσείο Ν. Καζαντζάκη

Σε μια λιτή τελετή, το μεσημέρι της Παρασκευής, παραδόθηκε το αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του θρυλικού βιβλίου του "Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά" του σπουδαίου θρυλικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη στο ομώνυμο Μουσείο στη Μυρτιά.

Το βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη αγοράστηκε σε πρόσφατη δημοπρασία από τον Ηρακλειώτη επιχειρηματία κ. Σπύρο Κοκοτό, ο οποίος το χάρισε στο Μουσείο. Για την προσφορά του επιχειρηματία του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα.

Το αντίτυπο αποτελεί ένα σπάνιο αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του βιβλίου «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» του Νίκου Καζαντζάκη, το οποίο, μάλιστα, φέρει χειρόγραφες διορθώσεις και συμπληρώσεις του συγγραφέα.

Ο κ. Κοκοτός εμφανίστηκε πολύ συγκινημένος, ενώ κάλεσε του Ηρακλειώτες "να στηρίξουν το πολιτιστικό έργο. Είναι κιβωτοί πολιτισμού τέτοιου είδους μουσεία", δήλωσε και συνέχισε λέγοντας "ως παλιός συλλέκτης δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να το κρατήσω στο μουσείο μου".

Το σπάνιο αντίτυπο του βιβλίου θα εκτίθεται για ένα χρονικό διάστημα, αλλά σύντομα θα το κατεβάσουν για να το ψηφοποιήσουν.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια