Πολιτισμός

Η "Αντιγόνη" του Σοφοκλή στις Αρχάνες

Η Ανδρομάχη Μοντζολή και οι απόφοιτοι του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου & Θεατρικού παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας, με την υποστήριξη του συλλόγου "Σύλλογος Παιδαγωγών -Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης", θα παρουσιάσουν παράσταση - σκηνική σύνθεση αποσπασμάτων της "Αντιγόνης" του Σοφοκλή στα αρχαία, Νέα Ελληνικά και τα Γαλλικά.

Η "Αντιγόνη", σε διασκευή & σκηνοθεσία Ανδρομάχης Μοντζολή και διδασκαλία Μάριας Κεφαλάκη, παρουσιάζεται με ελεύθερη είσοδο

στο πέτρινο θέατρο του δάσους Φουρνί, στις Αρχάνες, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 7:30 μ.μ.

Συμμετέχουν: Κρασανάκη Ιωάννα, Μαραγκάκη Ελευθερία, Μαρκάκη Eύα, Μαυράκη Χαρούλα, Μπραγουδάκη Κατερίνα, Παπαδάκη Καλλιόπη, Σταυρουλάκη Αγγελική,Τζαγκαράκη Iωάννα, Τζανής Μάνος.

Η παράσταση αυτή δίδεται στο πλαίσιο του Σεμιναρίου-Συνεδρίου "Χώροι αρχαίου δράματος και σύγχρονη σκηνή - η Αντιγόνη του Σοφοκλή", που διοργανώνει η ερευνητική ομάδα THEATRAII από το Παρίσι με την επιστημονική Δ/νση της κ. Μιράντας Σκουλάτουκαι στόχο την αλληλεπίδραση της έρευνας τριών πεδίων: Ανάλυση των έργων - Κλασική Φιλολογία και Φιλοσοφία - Χωροθέτηση του αρχαίου δράματος, από τις 20 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Η συνάντηση θεωρητικών και καλλιτεχνών του αρχαίου θεάτρου γύρω από την έννοια του χώρου και τη σχέση του με το αρχαίο κείμενο, υπό τον τίτλο: "Χώροι Αρχαίου Δράματος και Σύγχρονη σκηνή", θα πραγματοποιηθεί στην Γαλλική, Αγγλική και Ελληνική γλώσσα.

Το Εργαστήρι Παιδαγωγικής Θεάτρου του Θεάτρου της Ημέρας, δραστηριοποιείται πάνω από 20 χρόνια στην Κρήτη με έδρα το Ηράκλειο και Δ/ντή Σπουδών τον κ. Λάκη Κουρετζή.

Οι απόφοιτοι μετά το πέρας των σπουδών τους, συνεχίζουν την έρευνα και μελέτη του θεατρικού φαινομένου, στον μεταπτυχιακό κύκλο που τα τελευταία 10 χρόνια έχει συνεχή και ενεργό παρουσία στα θεατρικά δρώμενα του Ηρακλείου με σειρά πρωτότυπων και πειραματικών παραστάσεων και δράσεων.

Σχόλια