Πολιτισμός

Πρόσκληση σε... δείπνο από τον πολιτιστικό σύλλογο Αγ. Βαρβάρας

Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας, παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» σε κείμενα Άλκη Δήμου και σκηνοθεσία Μανόλη Ζερβάκη, στο πλαίσιο των  πολιτιστικών  εκδηλώσεων «Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2016» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

Το «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» είναι ένα έργο για ένα σύζυγο που ζωντανεύει, μια ζωντανή που όλοι τη νομίζουν πεθαμένη, έναν από μηχανής αλλοδαπό «μπάτλερ», έναν εραστή με πολιτικές φιλοδοξίες, μια ανικανοποίητη μαγείρισσα με ισχυρό μητρικό ένστικτο κι έναν αμαρτωλό πιανίστα με αδυναμία στα παιδιά από το εξωτερικό.

Είναι, επίσης, ένα έργο για ένα δείπνο όπου κανείς δεν τρώει, γιατί κανείς δε μπορεί να καταλάβει ποιος είναι και πού βρίσκεται, όπως όλοι μας. Ποια είναι η οικογένεια, ποια είναι η δουλειά μας, ποια είναι τα αισθήματά μας, ποια τα οικονομικά μας, ποια είναι η πατρίδα μας, εδώ πρώην Ελλάς.

Κυρίως, όμως, είναι ένα έργο για την Ιοκάστη Παπαδάμου, μια γυναίκα που θα μπορούσε να είναι μια χαριτωμένη εκκεντρική αν δεν ήταν τόσο απελπισμένη, κι αν η τρικυμία αυτής της κολασμένης νύχτας δεν την ξέβραζε ναυαγό σ' έναν κόσμο μια ιδέα αλλιώτικο απ' αυτόν που είχε στο κεφάλι της.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23  Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο ανοιχτό θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» και η τιμή εισόδου θα είναι 5 ευρώ.

Κείμενο: Άκης Δήμου

Σκηνοθεσία: Ζερβάκης Μανώλης

Ήχος και Φώτα: Γαρεφαλάκης Χρήστος και Καρακωνσταντάκης Μιχάλης

Παίζουν:

Ιοκάστη Παπαδάμου - Νινιράκη - Τζουανάκη Ελένη

Ρωμύλος Παπαδάμος - Καλαϊτζάκης Γιώργος

Κάτια Παπαδάμου - Καλαϊτζάκη Άννα

Στέφανος Παπαδάμος - Καζινάκης Θωμάς

Κοσμάς Λεοντίδης - Ζαχαριάκης Ιάκωβος

Γιούρι - Παπαδάκης Κωστής

Σχόλια