Πολιτισμός

Γιάντα από την Θεατρική Ομάδα Ενορίας Κάτω Ασιτών

Η Θεατρική Ομάδα Ενορίας Κάτω Ασιτών παρουσιάζει την Κρητική Ηθογραφία με τίτλο «Γιάντα». Συμμετέχοντας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2016», η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ».

Σε  αυτό  οι ήρωες αγαπούν με πάθος, μισούν με πάθος και παράλληλα, τηρούν με ευλάβεια την παράδοση, μέσα σε μια αέναη προσπάθεια, να μην ανεύρει ψεγάδι ο περίγυρος και η κρατούσα γνώμη. Δια του λόγου τούτου, γίνονται πολύ σκληροί, ακόμα και με τον εαυτό τους. Εξέχοντα ρόλο κατέχουν η τιμή και η οικογένεια. Ρόλοι όπως η Χήρα, ο Κοσμάς.. Θύτες.. Ακόμα και του εαυτού τους!

Ο Νικολής και η Κυριακούλα, που με την κουζουλάδα τους, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την σκληρή πραγματικότητα της οριοθετημένης κοινωνίας του χωριού στην οποία ζουν.  Ο Παπά - Μανώλης, που τάσσεται αντιμέτωπος με τα προβλήματα των συγχωριανών του, πασχίζοντας να τα διευθετήσει, σαν να ήταν δικά του, κερδίζοντας με αυτό τον τρόπο το σεβασμό και την εκτίμηση του χωριού. Στο τέλος, δυο αθώα, νέα παιδιά, με την αφέλεια μα και την αγάπη τους, αγιοποιούν τις παλιές αμαρτίες των περασμένων γενεών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο- Σκηνοθεσία:  Μανόλης  Ζερβάκης

Ήχος:  Γιώργος  Πεδιαδιτάκης

Μουσική: Νίκος Καλαφατάκης

Σκηνικά: Γεώργιος  Φραγκιαδάκης

Εικαστική Επιμέλεια: Ιωάννης  Μαραβα ς- Νικόλαος  Πολεμαρχάκης

Ηθοποιοί:  Καλαφατάκη  Ιωάννα, Καλαφατάκης Νικόλαος, Καραγιωργάκης Ελευθέριος, Κοτζαδάκη   Κυριακή, Κοτζαδάκης Εμμανουήλ, Παπουτσάκη Ειρήνη, Τσερεβελάκη Αντωνία, Φραγκιαδάκης  Γεώργιος, Χαροκόπου - Τσερεβελάκη  Δήμητρα

Είσοδος: 5 ευρώ υπέρ της Ενορίας Κάτω Ασιτών

Σχόλια