default-image

Έρχεται το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού!

Πολιτισμός
Έρχεται το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού στη Χερσόνησο με συγκροτήματα από την Αγγλία, τη Λιθουανία, τη Φινλανδία ακόμα και τα Ιωαννινά.

Μία από τις πιο όμορφες καλλιτεχνικές μορφές έκφρασης συναισθημάτων αποτελεί, ο χορός.

Ο χορός γεννήθηκε μαζί με τον άνθρωπο. Οι άνθρωποι χόρεψαν τον πόλεμο, την ειρήνη, το θερισμό, τη σπορά, χόρεψαν για τη φύση. Ο χορός αποτελεί μέσο έκφρασης για τις χαρές και τις λύπες τόσο για τον άνθρωπο μεμονωμένα όσο και για την ίδια την κοινωνία.

Ο Δήμος Χερσονήσου και η Κοινωφελής Επιχείρηση βρίσκονται στην ευχάριστη θέση διοργάνωσης του «1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού», με συμμετοχές συγκροτημάτων τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Τα συγκροτήματα τα οποία θα λάβουν μέρος είναι τα κάτωθι : «Lithuanian Folk Dance Group 'Versme'» από την Λιθουανία, «National Dance Group„ Dziaukis"» από την Αγγλία, «Folkdance Group "RULLAVARPAAT"» από την Φινλανδία ενώ τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν το συγκρότημα «ΛΑΚΜΟΣ» του Νομού Ιωαννίνων και τα τοπικά συγκροτήματα «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» και «ΙΣΤΑΜΝΟΣ» .

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανταλλαγή κουλτούρας, ανάπτυξη των σχέσεων επικοινωνίας , φιλίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, συνεργασίας, ευγενούς άμιλλας και ομαδικού πνεύματος ανάμεσα στους λαούς .

Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στην Επισκοπή Πεδιάδος (Πάρκο Παναγιωτάκη) και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στο Λιμένα Χερσονήσου (Θεατράκι Αγίας Παρασκευής) , με ώρα έναρξης 20:00.

Η παρουσία σας θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς!!!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News