Πολιτισμός

Ο δικός μας Πινόκιο από το Κου-Κλο Θέατρο!

Το Κου-Κλο Θέατρο Κρήτης ανακοινώνει την γέννηση του δικού του Πινόκιο! Βασισμένη στο πασίγνωστο λογοτεχνικό έργο "Ο Πινόκιο" του Κάρλο Κολόντι, η παράσταση της σχολικής χρονιάς 2016-2017 ξεκινάει τη Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη το ταξίδι της, με αρχικό σταθμό το θεατρικό χώρο της πύλης «Βηθλεέμ» στο Ηράκλειο και στις 16 Οκτώβρη στον Θεατρικό σταθμό!

Ο δικός μας Πινόκιο θα γεννηθεί και θα ταξιδέψει μέσα σε ένα κούτσουρο στο σπίτι του Τζεπέτο προερχόμενος από την χώρα των δέντρων!  Μέσα από την αθωότητα και τις σκανταλιές του, θα κάνει το δικό του ταξίδι στον κόσμο των ανθρώπων προσπαθώντας να βρει την δική του "Ιθάκη". Με μία μύτη που μεγαλώνει κάθε φορά που λέει ψέματα προδίδοντάς τον και μαζί του πάντα ο Γρύλος, ο πιο πιστός φίλος του, ο οποίος σπεύδει για βοήθεια κάθε φορά που την χρειάζεται.

Με τη φετινή μας παράσταση προσδοκούμε από τη μία να ψυχαγωγήσουμε τους μικρούς και μεγάλους φίλους που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους και από την άλλη να περάσουμε μηνύματα που θεωρούμε επίκαιρα:

?      Να είμαστε ο εαυτός μας και όχι αυτό που θα ήθελαν οι άλλοι

?      Να είμαστε αληθινοί και όχι ψεύτικοι

?      Να είμαστε διαφορετικοί αλλά συνάμα ίσοι

?      Να είμαστε Άνθρωποι

?      Να αποδεχόμαστε την διαφορετικότητα

Είναι σημαντικό για εμάς να αγγίξει τα παιδιά, να προσεγγίσει όσους θεωρούνται "αδιάφοροι" και "αδύναμοι", να τους εμψυχώσει και να σταθεί αρωγός ώστε να νιώθουν άνετα και άφοβα ακόμα κι αν είναι διαφορετικοί. Με αυτό τον τρόπο ενστερνιζόμαστε τις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους και την ιδιοσυγκρασία τους. Μέσα από χιούμορ, γέλιο και συγκίνηση, τα παιδιά θα ταξιδέψουν για μία διδακτική ώρα στον κόσμο του Κουκλοθεάτρου!

Η πρεμιέρα της φετινής μας παράστασης είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στην Πύλη Βηθλεέμ των Ενετικών τειχών του Ηρακλείου, με γενική είσοδο 5 ευρώ. Επίσης 16 Οκτώβρη στον Θεατρικό σταθμό!

Το Κουκλοθέατρό μας στηρίζεται στις αρχές του Μuppet Show, την τεχνική του μαύρου θεάτρου και του ταχυδακτυλουργού. Οι κούκλες είμαι μεγάλες και η σκηνή έχει διαστάσεις 5 μέτρα μήκος και 2,20 ύψος. Η έρευνα, η διασκευή κειμένου, η κατασκευή κούκλας και σκηνικών γίνονται ειδικά για κάθε έργο ξεχωριστά.

Το Κου-Κλο Θέατρο Κρήτης περιοδεύει σε όλο το νησί μας, στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό: Το 2016, σε συνεργασία με Έλληνες ομογενείς,  ταξίδεψε σε Τουρκία, Σουηδία, Γερμανία και Ελβετία. Συνεργάζεται με δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, Δήμους, ιδιώτες και πολιτιστικούς συλλόγους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια