Πολιτισμός

Δωρεάν θεατρική παράσταση με τον Γιάννη Μόρτζο

Δίνεται σήμερα Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο θεατρική παράσταση με ελεύθερη είσοδο του έργου «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τον Γιάννη Μόρτζο.

Δίνεται σήμερα  Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο θεατρική παράσταση με ελεύθερη είσοδο του έργου «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τον Γιάννη Μόρτζο.

Μετά την επιτυχία της παράστασης στα Χανιά η ίδια παράσταση μεταφέρεται απόψε στις 9 στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Σε δηλώσεις τους ο Γιάννης Μόρτζος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας Κώστας Φασουλάκης αναφέρθηκαν στη σημαντικότητα της παράστασης  «Ελευθέριος Βενιζέλος» και απήυθυναν κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το θεατρικό έργο που θα έχει ελεύθερη είσοδο.

Το θεατρικό έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, ανεβαίνει στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές - Γιάννης  Μόρτζος. Είναι η πρώτη φορά που η ζωή και το έργο του μεγάλου πολιτικού άνδρα, που χάραξε τον 20ο αιώνα, πρόκειται να παρουσιαστεί μέσω της θεατρικής τέχνης στο κοινό της Αθήνας και της επαρχίας.

Ογδόντα χρόνια μετά το θάνατό του, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πορεία και τη δράση της ιστορικής αυτής προσωπικότητας, που ξεκίνησε με την Κρητική Επανάσταση, στη συνέχεια διπλασίασε τα σύνορα της Ελλάδας, κέρδισε δύο Βαλκανικούς Πολέμους και βρέθηκε κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με την  πλευρά των νικητών.  

Μέσα από μια αναμέτρηση με το χρόνο, η μορφή του Ελευθέριου Βενιζέλου περνά από σκηνή σε σκηνή φωτίζοντας γεγονότα, συμβάντα και άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Τα νεανικά του χρόνια, η Κρήτη, οι γυναίκες που αγάπησε, τα επιτεύγματα και τα λάθη των πολιτικών του επιλογών, οι νίκες και οι ήττες του, υφαίνονται θεατρικά μέσα από την σκηνοθετική δεινότητα του Γιάννη Μόρτζου, που συνάμα υποδύεται και τον μεγάλο πολιτικό άνδρα.

Οι πρόβες στο Θέατρο «Τέσσερις Εποχές  - Γιάννης Μόρτζος» έχουν αρχίσει και το έργο εκτός των Αθηνών θα περιοδεύσει το καλοκαίρι στην επαρχία, αρχής γενομένης απ'  την Κρήτη

«Με το έργο αυτό, πραγματώνεται μια επιθυμία μου κι ένα όνειρο πολλών ετών. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος αποτελεί την σημαντικότερη πολιτική προσωπικότητα της σύγχρονης ιστορίας μας. Κι ο δικός μου σκοπός, είναι να αποδώσω τη ζωή και το έργο του με τη μεγαλύτερη δυνατή αντικειμενικότητα» δήλωσε ο  Γιάννης Μόρτζος.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος

 Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης

Σκηνικά κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά

Video, οπτική απεικόνιση: Χριστίνα Οικονόμου

Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Παπαδημητρίου

Παίζουν: Γιάννης Μόρτζος, Γ. Ζήκου, Βαγγέλης Πετρόπουλος, Βασίλης Σαμαριτάκης, Φώτης Τρυφωνόπουλος, Μανώλης Γεραπετρίτης,  Τιτίκα - Ποθητή Μαρίνου, και Ελεάννα Πουλίδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια