Πολιτισμός

Τριήμερο ομιλιών από την Εθελοντική Ομάδα Νέων Ηρακλείου

Η Εθελοντική Ομάδα Νέων Ηρακλείου Be pART διοργανώνει στις 28 - 29 - 30 Σεπτεμβρίου ένα 3ήμερο ομιλιών, μοναδικό για τα δεδομένα της Κρήτης.

Η Εθελοντική Ομάδα Νέων Ηρακλείου Be pART διοργανώνει στις 28-29-30 Σεπτεμβρίου ένα 3ήμερο ομιλιών, μοναδικό για τα δεδομένα της Κρήτης.

Έξι γνωστοί και εξειδικευμένοι ομιλητές θα μας ταξιδεύσουν στα μονοπάτια του παρελθόντος, στα σημεία που πατήσαν οι ιστορικοί και προϊστορικοί συγγενείς μας και θα μας μεταφέρουν λέξεις και εικόνες που στο χέρι μας είναι να διατηρήσουμε στην μνήμη μας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Δυστυχώς δεν μπορούμε να αναπαράγουμε το παρελθόν μας, μπορούμε όμως να το αναδείξουμε.. σε μια χρονική περίοδο όπου όλοι και όλα προσπαθούν να υποτάξουν την σκέψη μας και να μειώσουν τα κατορθώματα της ιστορίας μας.Ένα 3ήμερο από Νέους... για Νέους..!


Με λόγο απλό και ύφος λιτό οι καλεσμένοι μας θα προσπαθήσουν να μας δώσουν ψήγματα της Ιστορίας, αυτής της Γεωγραφικής περιοχής που θα μας πάνε πολύ πίσω στο χρόνο σε σχέση με ότι έχουμε συνηθίσει να ακούμε στους καθημερινούς χώρους που κινούμαστε. Είναι αποδεδειγμένο ότι όποιος ξεχνάει το παρελθόν του είναι σχεδόν αδύνατον να αναδομήσει ένα νέο Μέλλον. Οι ομιλίες αυτές κατά το ήμισυ θα βασιστούν πάνω σε ερωτήσεις του κόσμου που θα θελήσει να μας συναντήσει. Περισσότερες όμως πληροφορίες σχετικά με αυτό το μαγευτικό ταξίδι θα σας δώσουμε στην συνέχεια των ημερών.

Οι ομιλητές θα είναι τόσο από τον ακαδημαϊκό, όσο και από τον ερευνητικό/συγγραφικό χώρο..αλφαβητικά.- Αργυρόπουλος Ελευθέριος (Μαθηματικός και Μελετητής της συναριθμικής και λεξαριθμικής θεωρείας του Πυθαγόρα)

- Γρηγορίου Μιχάλης (Ερευνητής Βιοφυσικής - Διατροφολογίας)


- Λεκάκης Γιώργος (Συγγραφέας και Ερευνητής Ιστορικών και Λαογραφικών θεμάτων)


- Πάλμος Γεώργιος (Ερευνητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας)


- Παπαμαρινόπουλος Σταύρος (Καθηγητής Γεωφυσικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών)


- Πουλιανός Νικόλαος (Διδάκτωρ ΠαλαιοΑνθρωπολογίας και Παλαιοντολογίας, Πρόεδρος της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος)


Οι ομιλίες θα γίνουν στον Ιππικό Όμιλο Ηρακλείου (περιοχή Καρτερός), στο αντίγραφο του Μινωικού θεάτρου που έχουν δημιουργήσει στον χώρο. Θα γίνονται καθημερινά 2 ομιλιές από τις 5 ως τις 9 ώρα. Απευθύνονται σε Νέους απο Γυμνάσιο μέχρι όλων ηλικιών ενω θα συνοδεύονται απο πολλές παράλληλες εκδηλώσεις για παιδιά μικρότερων ηλικιών πάντα με θέμα την Ιστορία και τον Πολιτισμό μας.Για όποια συνεργασία ή ιδέα σας είμαστε ανοιχτοί να την διαβάσουμε στο mail μας info@bepart.gr.Η Ομάδα Νέων Be pART (https://www.facebook.com/bepart.gr/ και

Σχόλια