default-image

Σφύζει πάλι από ζωή το φρούριο του Μεγάλου Κάστρου (photos)

Κρήτη
Σφύζει πάλι από ζωή το φρούριο του Μεγάλου Κάστρου (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιακό είναι το αποτέλεσμα εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης στο θρυλικό κάστρο - σύμβολο του Ηρακλείου, τον Κούλε.

Μετά από 5,5 χρόνια άνοιξε τις πύλες του, με τα επίσημα εγκαίνια του να πραγματοποιούνται στις 16 Σεπτεμβρίου.

Πλήθος πολιτών και τουριστών ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και ξεναγείται στους χώρους αλλά και στις εκθέσεις που έχουν δημιουργηθεί στο ισόγειο.

Για πρώτη φορά είναι επισκέψιμα τα ευρήματα από τα ναυάγια της υποβρύχιας έρευνας που πραγματοποίησε στη Ντία ο Γάλλος ερευνητής των θαλασσών ο Κουστώ, υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση Ελλήνων Ενάλιων Αρχαιολόγων του τότε υπουργείου Πολιτισμού.

Στη στενή συνεργασία του δήμου Ηρακλείου με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου το μνημείο να ενταχθεί σε πρόγραμμα και να ξεκινήσει η αναστήλωση του, αναφέρθηκε ο Γιάννης Κουράκης και όπως σημειώνει απαιτήθηκαν 6 χρόνια σκληρής δουλειάς των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού για το σημερινό αποτέλεσμα…

Πολύ σύντομα ξεναγοί θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν πλήρως για τα ευρήματα, ώστε με τη σειρά τους να είναι πανέτοιμοι για την ξενάγηση χιλιάδων επισκεπτών.

Με εποπτικό υλικό, επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για την ιστορία του μνημείου ενώ σε άλλη αίθουσα μπορούν να παρακολουθήσουν ταινίες μικρού μήκους που αφορούν τις ενάλιες αρχαιότητες καθώς και τις έρευνες του Κουστώ.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News