Πολιτισμός

Το Μεγάλο μας Τσίρκο στα Κονδυλάκεια στη Βιάννο

Με την Θεατρική παράσταση Το Μεγάλο μας Τσίρκο από τη Δημοτική Θεατρική Ομάδα  του  δήμου Μινώα Πεδιάδας «Δρώντες επί σκηνής» συνεχίζονται την Τετάρτη 24 Αυγούστου στις 20:30 στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Λυκείου Βιάννου.

Με την  Θεατρική παράσταση Το Μεγάλο μας Τσίρκο από τη Δημοτική Θεατρική Ομάδα  του  δήμου Μινώα Πεδιάδας «Δρώντες επί σκηνής» συνεχίζονται την Τετάρτη 24 Αυγούστου στις 20:30 στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Λυκείου Βιάννου, τα Κονδυλάκεια 2016 στον δήμο Βιαννου.

Η παράσταση οργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, τον δήμο Βιάννου, τον  Πολιτιστικό Σύλλογο   Άνω Βιάννου, τον δήμο Μινώα Πεδιάδος, την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, και τον  Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού , Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Πρόκειται για μια παράσταση με πάθος, επαναστατικότητα και προσδοκίες. Είναι ένα  έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη που ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή το 1973. Πάντα επίκαιρο, μα πιο πολύ στις μέρες μας, αφήνει στο θεατή την αίσθηση της ιστορικής αδικίας που έπληξε και πλήττει στη διάρκεια της ιστορίας τον ελληνικό λαό.
Για την ολοκλήρωση της θεατρικής παράστασης, ο θίασος « Δρώντες επί σκηνής »,  εργάστηκε με κόπο και πάθος αλλά και με απόλυτο σεβασμό στο κείμενο του συγγραφέα.


Η ιδέα και η πνοή του έργου ανήκει στη σκηνοθέτη Ευαγγελία Μαρκοπούλου η οποία με μεράκι και επιστημονικότητα κατάφερε να οδηγήσει ερασιτέχνες ηθοποιούς στην κατάκτηση και παρουσίαση των ρόλων τους αλλά και να οργανώσει πρόβες, μουσική, κουστούμια, σκηνικά κ.ά. εργαζόμενη εθελοντικά όπως και όλη η ομάδα.


Οι ηθοποιοί, οι μουσικοί και οι βασικοί συντελεστές είναι όλοι εθελοντές. Η Δημοτική χορωδία του δήμου Μινώα Πεδιάδας με τη χόραρχο Αργυρώ Ρέππα παρουσιάζει ζωντανά τα τραγούδια της παράστασης και συνεργάζεται με ντόπιους  μουσικούς και τραγουδιστές.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια