Πολιτισμός

Έκθεση προσφορά στον πολιτισμό του Μιχάλη Τσαπάκη

Τις εντυπώσεις όλων όσων τα θαύμασαν συγκεντρώνουν τα έργα ζωγραφικής του γιατρού και ζωγράφου Μιχάλη Τσαπάκη, που εκτίθενται στην έκθεση ζωγραφικής στη γενέτειρά του, την Κασταμονίτσα.

Τις εντυπώσεις όλων όσων τα θαύμασαν συγκεντρώνουν τα έργα ζωγραφικής του γιατρού και ζωγράφου Μιχάλη Τσαπάκη, που εκτίθενται στην έκθεση ζωγραφικής που πραγματοποιείται με επιτυχία στη γενέτειρά του, την Κασταμονίτσα, σε συνδιοργάνωση του Μορφωτικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Κασταμονίτσας και της Περιφέρειας Κρήτης-Π.Ε. Ηρακλείου.

Φορείς και πλήθος κόσμου τίμησαν με την παρουσία τους το γιατρό-ζωγράφο στην εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης στην αίθουσα «Κωστής Μανουσάκης», όπου παρουσιάζονται περισσότερες από 50 εκλεκτές δημιουργίες του.

Η έκθεση, που είναι μια προσφορά στον πολιτισμό, θα είναι επισκέψιμη όλο το καλοκαίρι, και παράλληλα με τους ντόπιους θα έχουν τη δυνατότητα να την επισκέπτονται οι Έλληνες και ξένοι τουρίστες που πραγματοποιούν εκδρομές στην περιοχή.

«Η Κασταμονίτσα παράγει πολιτισμό και είναι ιδιαίτερη η χαρά αλλά και η συγκίνησή μου για το ενδιαφέρον όλων στη διοργάνωση της έκθεσης στο χωριό μου. Από εδώ ξεκίνησα, εδώ είναι τα όνειρά μου», δήλωσε ο γιατρός-ζωγράφος Μιχάλης Τσαπάκης. Ο ίδιος συνδύασε την ιατρική με την τέχνη και, όπως είπε, η τέχνη τού δίνει έμπνευση και δύναμη, και έχει εκατοντάδες έργα δημιουργήσει στον ελεύθερο χρόνο του.

Ο οφθαλμίατρος Μιχάλης Τσαπάκης μυήθηκε από μικρός στην τέχνη από το θείο του, γνωστό και αναγνωρισμένο ζωγράφο-αγιογράφο Δημήτρη Σαριδάκη, δημιουργό χιλιάδων εικόνων σε Άγιο Τίτο, Άγιο Δημήτριο και σε πολλούς άλλους ναούς σε όλη την Κρήτη.

«Η αρχή μου ήταν η βυζαντινή τέχνη και συνέχεια η ελεύθερη τέχνη, η νατουραλιστική απεικόνιση», δήλωσε ο κ. Τσαπάκης, ο οποίος και χαρακτηρίζει την έκθεση στο χωριό του ως προσφορά στον πολιτισμό.

Από την πλευρά τους, τα στελέχη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασταμονίτσας, ο συγχωριανός τους πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, τοπικοί φορείς και κάτοικοι του χωριού εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στο συγχωριανό τους γιατρό-ζωγράφο και μιλούν με θαυμασμό για τα έργα του.

Οι ίδιοι παράλληλα εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Ηρακλείου για τη συνδιοργάνωση της επιτυχημένης εκδήλωσης-έκθεσης στην Κασταμονίτσα.

Σχόλια