Πολιτισμός

Οι Ρίζες ντύνουν μουσικά την Πύλη Βηθλεέμ με ελεύθερη είσοδο

Πρόκειται για το μουσικό παραδοσιακό σχήμα που στόχο έχει να αναδείξει και να αναβιώσει τις αυθεντικές ηχογραφήσεις τραγουδιών της κρητικής και κατ’ επέκταση της ελληνικής παράδοσης.

Πρόκειται για το μουσικό παραδοσιακό σχήμα που στόχο έχει να αναδείξει και να αναβιώσει τις αυθεντικές ηχογραφήσεις τραγουδιών της κρητικής και κατ' επέκταση της ελληνικής παράδοσης.

Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία της πρώτης δισκογραφικής τους δουλειάς, οι «ΡΙΖΕΣ» θα παρουσιάσουν διασκευές σε εκτελέσεις των Πρωτομαστόρων της κρητικής μουσικής και του Σμυρναίικου Τραγουδιού της περιόδου 1925- 1955, τραγούδια από την ευρύτερη Ελληνική Παράδοση καθώς και δικές τους νέες συνθέσεις την Πέμπτη 18 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 21:30 και ηείσοδοςθα είναι ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου θα γίνουν δεκτά τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διατεθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Ηρακλείουσε άπορους συμπολίτες μας.

Οι «ΡΙΖΕΣ» αποτελούνται από τον Μιχάλη Χανιωτάκη στο κανονάκι και τα φωνητικά, τον Στέλιο Κασαπάκη στο ούτι, τον Μηνά Παιγνιωτάκη στα κρουστά, τον Βασίλη Πασπαράκη στη λύρα και την Αθηνά Ξυλούρη στα φωνητικά και τη στάμνα.

Σχόλια