Πολιτισμός

Πανσέληνος με οπερέτες στο Μινωικό Ανάκτορο Μαλίων

Η Χορωδία Μαλίων και η Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, συνεχίζοντας την παράδοση των ποιοτικών αφιερωμάτων, θα μας ταξιδέψουν και φέτος, την ώρα που θα ξεπροβάλλει το Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Η Χορωδία Μαλίων και η Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, συνεχίζοντας την παράδοση των ποιοτικών αφιερωμάτων, θα μας ταξιδέψουν και φέτος, την ώρα που θα ξεπροβάλλει το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, όπως πάντα ρομαντικά και γοητευτικά σε μια πλούσια μελωδική βραδιά με οπερέτες του Στάθη Μάστορα, στο Μινωϊκό ανάκτορο των Μαλίων, την Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ.

Το κοινό που θα παρευρεθεί τη φεγγαρόφωτη αυτή και μαγευτική βραδιά , θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα ασφαλές μουσικοχορευτικό ταξίδι με ήχους και χρώματα, προσκυνητές σ'ένα μαγευτικό μέρος, εξαιρετικά φορτισμένο από ιστορικής πλευράς, στο παλάτι του Σαρπηδόνα.

Τούτο το καλοκαίρι το αφιέρωμα τιτλοφορείται «Ανακαλύπτοντας ξανά το συνθέτη Στάθη Μάστορα». Με φόντο λοιπόν την πανσέληνου του Αυγούστου θα ζωντανέψουν ξανά μερικά από τα πιο όμορφα και δημοφιλή έργα, Οπερέτες του συνθέτη Στάθη Μάστορα, όπως η «Η Ριρίκα» «Η Πιπίτσα μας» «Η Βέτα Βετούλα» «Η Ρόζα μας» κ.α. δημιουργώντας τη ψευδαίσθηση ότι  θα ξεπροβάλλουν από κάθε γωνιά του ιστορικού αυτού χώρου, κολομπίνες, πιερότοι, μπαλαρίνες, αρλεκίνοι, μεθυσμένοι γλεντζέδες και ερωτευμένοι, χορεύοντας στους ξέφρενους ρυθμούς του φοξ-τροτ, του τσάρλεστον και του ταγκό.

Εκεί λοιπόν, με τα εκφραστικότερα μουσικά ακούσματα, θα ζωντανέψει ξανά, στο χώρο και το χρόνο, μια ακόμα σημαντική γωνιά, του Μινωϊκού ανακτόρου.

Με αυτό το αξιόλογο και πολυποίκιλο αφιέρωμα, θεωρούμε ότι συμβάλλουμε στο να γίνουμε γνώστες και κοινωνοί αυτού του ιστορικού χώρου.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι τρεις σύλλογοι των Μαλίων, Πολιτιστικός και Λαογραφικός, Γυναικών η «Εστία», εθελοντές «Σαρπηδονίστας» και ο Δήμος Χερσονήσου.

Συμπράττουν η Λίντα Αθανασοπούλου (μέτζο-σοπράνο) και ο Γιώργος Ψαρουδάκης τενόρος).

Μουσική διεύθυνση: Νίκος Αντωνακάκης

Είσοδος ελεύθερη

Σχόλια