default-image

Πηγή πολιτισμού η Μητρόπολη Γορτύνης & Αρκαδίας

Κρήτη
Πηγή πολιτισμού η Μητρόπολη Γορτύνης & Αρκαδίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το βλέμμα στραμμένο στη δική της παραδοσιακή γραμμή, η Εκκλησία χρησιμοποιεί τον πολιτισμό ως μέσο καλλιέργειας και παιδείας.

Έτσι, στο πολιτιστικό κέντρο της Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας λειτουργούν πάνω από 15 τμήματα διαφόρων δραστηριοτήτων, με το ενδιαφέρον του κόσμου να είναι τεράστιο, αφού οι εγγεγραμμένοι για αυτό έτος άγγιξαν τους 630.

Μάλιστα την ερχόμενη Παρασκευή 19/8 και την Πέμπτη 25/08 θα πραγματοποιηθεί μια συναυλία ελληνική παραδοσιακής μουσικής με τίτλο Μουσικά Ξόμπλια, από τα μουσικά σύνολα Κεντρώας Κρήτης μελωδοί και Κρήτες Ριζίτες και Ριζίτισες του πολιτιστικού κέντρου Γορτύνης και Αρκαδίας.

Ακολουθώντας τη δική της παραδοσιακή γραμμή, η εκκλησία χρησιμοποιεί τον πολιτισμό ως μέσο παιδείας. Σε αυτά τα πλαίσια στο πολιτιστικό κέντρο της μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας λειτουργούν πάνω από 15 τμήματα διαφόρων δραστηριοτήτων με σκοπό την καλλιέργεια, την προαγωγή και τη διάδοση του πολιτισμού.

Τα μουσικά σύνολα Κεντρώας Κρήτης μελωδοί και Κρήτες Ριζίτες και Ριζίτισες του πολιτιστικού κέντρου Γορτύνης και Αρκαδίας, πρόκειται να πραγματοποιήσουν μια συναυλία ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής Μουσικής Κωνσταντίνου Σταυρουλάκη.

Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι τεράστιο για το πολιτιστικό κέντρο της μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας, καθώς οι εγγεγραμμένοι για αυτό έτος άγγιξαν τους 630.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News