default-image

Συναυλία αγάπης με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη

Πολιτισμός
Συναυλία αγάπης με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τελευταίο κομμάτι του "παζλ της αγάπης" που σχηματίζεται τους τελευταίους μήνες στην Ιεράπετρα βάζει στις 20 Αυγούστου η μοναδική Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Με τη συναυλία της σπουδαίας Ελληνίδας ερμηνεύτριας στο Βουζουνεράκειο Στάδιο στις 9:30 το βράδυ, η εθελοντική ομάδα "Ierapetra V2" ελπίζει να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο της, που δεν είναι άλλος από την αγορά ενός ασθενοφόρου για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της λασιθιώτικης πόλης. Οι διοργανωτές ευελπιστούν πως θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν ένα μέρος από τις 21.000 ευρώ που απαιτούνται για την αγορά της κινητής υγειονομικής μονάδας.

Μάλιστα, με στόχο την ανάδειξη των υγειονομικών προβλημάτων της περιοχής αλλά και την προώθηση της δράσης, έχει ξεκινήσει ήδη να σχηματίζεται ένα τεράστιο παζλ αποτελούμενο από δεκάδες κομμάτια, τα οποία παραλαμβάνουν εκείνοι οι οποίοι στηρίζουν οικονομικά την εκδήλωση. Με αυτό τον τρόπο υπογραμμίζεται πως αρκεί ένα μικρό κομμάτι από τον καθένα για να επιτευχθεί ακόμα και ο δυσκολότερος στόχος.

Αυτές τις μέρες ξεκίνησε και η προπώληση των εισιτηρίων στην τιμή των 15 ευρώ, στο "Progressive" αλλά και το ψητοπωλείο "Special" για την Ιεράπετρα, στα ζαχαροπλαστεία "Μήλο" για τον Άγιο Νικόλαο, στην καφετέρια "Εν Πλω" για τη Σητεία και στο δισκοπωλείο "Αεράκης" για το Ηράκλειο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η μοναδική εμφάνιση της Άλκηστης Πρωτοψάλτη σε όλη την Κρήτη για το φετινό καλοκαίρι! Στη συναυλία θα συμμετέχουν επίσης τοπικά συγκροτήματα τα οποία θα ανοίξουν το πρόγραμμα, ενώ μετά στο τέλος αναμένεται να στηθεί μεγάλο κρητικό γλέντι, με τοπικούς παραδοσιακούς καλλιτέχνες να παίρνουν τη σκυτάλη μέχρι το πρωί!

Η ιστορία της δράσης

Η Ιεράπετρα αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη στην Κρήτη. Παρά ταύτα υστερεί σε βασικές υποδομές που αφορούν κυρίως στον τομέα της υγείας της. Ένα εξαιρετικά υποβαθμισμένο νοσοκομείο και με λιγοστό προσωπικό ουσιαστικά στέλνει καθημερινά δεκάδες και ενίοτε εκατοντάδες πολίτες 40 χιλιόμετρα μακριά για να λάβουν τις στοιχειώδεις υπηρεσίες διάγνωσης και περίθαλψης.

Δεκάδες συλλαλητήρια, δράσεις και πιέσεις δεν έφεραν και δε φέρνουν αποτέλεσμα. Την ίδια ώρα, ως μια πόλη με χιλιάδες οικονομικούς μετανάστες (τους περισσότερους στην Κρήτη, λόγω αγροτικών ασχολιών) και συνεχείς ροές από πρόσφυγες μέσω του Λιβυκού Πελάγους, επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο, προσπαθώντας να στηρίξει το μεγάλο υγειονομικό έργο στο νεοσύστατο Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης, αλλά και το μεγάλο έργο του Ερυθρού Σταυρού.

Το 2014, έξι σημαντικοί φορείς της πόλης, υπό την καθοδήγηση της εθελοντικής ομάδας "IerapetraV2" σύστησαν το "Ierapetra United". Ένα φιλανθρωπικό φεστιβάλ μέσα από το οποίο θα μπορούν να υπάρξουν άμεσα οικονομικά κεφάλαια για να εξυπηρετήσουν τις φτωχές οικογένειες, τον εμβολιασμό των παιδιών, τη διοργάνωση αιμοδοσιών και την αγορά ιατρικού και μεταφορικού εξοπλισμού για τους εθελοντές Σαμαρείτες.

Καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Χαρούλης, ο Μιχάλης Τζουγανάκης και ο Βασίλης Σκουλάς έδωσαν το "παρών" αφιλοκερδώς, συγκεντρώνοντας 29.640 ευρώ. Εκατοντάδες συμπολίτες μας ένιωσαν ανακούφιση και πολύ σημαντικός εξοπλισμός που βοήθησε στη διάσωση, περίθαλψη και φιλοξενία συμπολιτών και εκατοντάδων οικονομικών μεταναστών είναι πλέον στη διάθεση του τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας.

Για δεύτερη φορά οι φορείς θα ενώσουν και πάλι τις δυνάμεις τους για να ενισχυθούν οικονομικά οι στόχοι που υπηρετούν. Αυτή τη φορά για έναν ιερό σκοπό: την αγορά «Κινητής Υγειονομικής Μονάδας», ώστε να εξυπηρετηθούν εκατοντάδες συμπολίτες μας!

Δίνεται και πάλι η ευκαιρία να διοργανωθεί ένα σύγχρονο γεγονός πολιτισμού, μακριά από ευκαιριακές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται συνεχώς, ανάλογο με το κύρος, την ιστορία, και την προσφορά των συλλόγων που συμμετέχουν. Μια μέρα καθοριστικής οικονομικής ενίσχυσης, παράλληλων δράσεων, και ανάδειξης προβλημάτων που υπάρχουν δίπλα μας, που όμως σπάνια μας δίνεται η ευκαιρία να ενημερωθούμε ή να κάνουμε κάτι για αυτά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News