default-image

Η Κρήτη μέσα στους αιώνες: Μια σημαντική ομιλία στη Φουρνή

Πολιτισμός
Η Κρήτη μέσα στους αιώνες: Μια σημαντική ομιλία στη Φουρνή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανηγυρικός εορτασμός του Φουρνιώτικου Αύγουστου στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Φουρνής, με ομιλήτρια την κα  Χαρά Ντρίνια, καθηγήτρια Παλαιοοικολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Η Κρήτη μέσα στους αιώνες» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 20:30.

Λίγα λόγια για την ομιλία:

Η Κρήτη, το πανέμορφο νησί του νότιου Αιγαίου, είναι γνωστή για τις μεγάλες γεωλογικές - γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητές της καθώς και για την απαράμιλλη παλαιοντολογική ποικιλία που διαθέτει: σε 63 περιοχές του νησιού βρέθηκαν τα λείψανα απολιθωμένων ζώων τα περισσότερα από τα οποία έζησαν αποκλειστικά και μόνο στην Κρήτη.

Πρόκειται για τα απολιθώματα νάνων ιπποπόταμων, ελεφάντων, ελαφιών, ενυδρίδων και πτηνών που έζησαν στην Κρήτη κατά την τελευταία γεωλογική περίοδο.

Ο τρόπος που έφτασαν τα ζώα αυτά στην Κρήτη, η προσαρμογή τους στο νησιωτικό περιβάλλον και εν τέλει η εξαφάνισή τους αποτελούν τμήματα μιας ιστορίας που διερευνά τα τελευταία χρόνια η επιστημονική κοινότητα. Πρόκειται για μια απίθανη, σχεδόν φανταστική ιστορία, η οποία όμως στηρίζεται σε αδιάσειστα στοιχεία τα οποία προκύπτουν από τη μελέτη των απολιθωμάτων και τις παρατηρήσεις της συμπεριφοράς των σύγχρονων ζώων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News