Πολιτισμός

Δον Κιχώτης στο Κηποθέατρο Μ.Χατζιδάκις

Η παιδική σκηνή της ομάδας «ΣΧΗΜΑ 7» παρουσιάζει την παράσταση «Δον Κιχώτης» του Miguel de Cervantes σε θεατρική διασκευή του Δημήτρη Αδάμη και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μεταξάκη.

Η παιδική σκηνή της ομάδας «ΣΧΗΜΑ 7»  παρουσιάζει την παράσταση «Δον Κιχώτης» του Miguel de Cervantes σε θεατρική διασκευή του Δημήτρη Αδάμη και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μεταξάκη.

Η παράσταση παρουσιάζεται την Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

Το έργο περιγράφει τις περιπέτειες του πρωταγωνιστή Αλόνσο Κιχάνο, ενός απλού αγρότη ο οποίος ζει μαζί με την ανιψιά του και την οικονόμο του σπιτιού του και έχοντας διαβάσει πολλά βιβλία για τον ιπποτισμό, πιστεύει ότι είναι ιππότης και παίρνει το όνομα Δον Κιχώτης. Ξεκινάει τα ταξίδια και τις περιπέτειες του μόνος, μαζί με το κοκαλιάρικο άλογο του που το ονομάζει Ροσινάντε φορώντας μια παλιά μεταλλική πολεμική στολή που βρήκε.

Το δικό του ταξίδι καταλήγει να έχει πολλές ομοιότητες με αυτό του ήρωα του βιβλίου πράγμα που τον κάνει να ανακαλύψει άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας του και παρέα με τον πιστό του ακόλουθο Σάντσο Πάντσα να ανακαλύψει την σημασία της φιλίας και του αλτρουισμού. Η ιστορία του Δόν Κιχώτη έχει γραφτεί πολλές φορές και σε παιδικά παραμύθια. Τα κοστούμια της παράστασης είναι εμπνευσμένα από πίνακες του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, του Βελάσκεθ, του Νταλί και άλλων. Η μουσική πηγάζει από την μεγάλη γκάμα των ισπανών συνθετών αλλά και άλλων που επηρεάστηκαν από την μεγάλη παράδοση της Ιβηρικής χερσονήσου. Τα τραγούδια βασίζονται σε παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια ,από το φλαμένκο μέχρι τον Λόρκα, ειδικά διασκευασμένα για παιδιά.

Είσοδος: 8€ Μειωμένο: 6€

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Θεατρική διασκευή : Δημήτρης Αδάμης

Σκηνοθεσία - γενική επιμέλεια: Κωσταντίνος Μεταξάκης

Βοηθός σκηνοθέτης: Σοφία Δερμιτζάκη

Ηθοποιοί: Άρτεμις Γεωργαρά, Σοφία Δερμιτζάκη, Δημήτρης Κολοτούρος, Κωσταντίνος Μεταξάκης, Ελένη Στρατάκη

Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης

Κοστούμια: Μαγικές Σβούρες

Μουσική διδασκαλία - Ηχογράφηση: Άγγελος Αρβανίτης

Ζωγραφική-Κατασκευή σκηνικού: Αγγελική Πανουτσοπούλου, Δώρα Κονιωτάκη

Ξύλινες κατασκεύες: Γιώργος Μανουσάκης

Κινησιολογία Flamenco: Ευρυδίκη Δημητριάδη

Επικοινωνία με τα σχολεία - Δημόσιες σχέσεις: Νάνσυ Γαλενιανού

Γραφιστική επεξεργασία διαφημιστικού υλικού: Γιάννης Δημητράκης

Φωτογραφία: Στέργιος Βενέρης

Σποτ παράστασης: Κωνσταντίνα Πάλη, Nickolay Dorozhkin

Σχόλια