default-image

Μ. Τσαχουρίδης: "Μια φίλια ένωσε το Πόντο και τη Κρήτη.."

Πολιτισμός
Μ. Τσαχουρίδης: "Μια φίλια ένωσε το Πόντο και τη Κρήτη.."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην αγαπημένη τους Κρήτη ταξιδεύουν για ακόμη μια φορά οι αδερφοί Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης.

Οι πόντιοι που έχουν ταξιδέψει την ελληνική μουσική και παράδοση στα πέρατα της γης  θα δώσουν σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο δυο μοναδικές συναυλίες.

«Με πολύ συγκίνηση ερχόμαστε στην αγαπημένη μας Κρήτη για άλλη μια φορά», είπε μιλώντας στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη ο Ματθαίος Τσαχουρίδης που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα όσα ενώνουν την ποντιακή και τη κρητική λύρα.

«Η φετινή παράσταση, με τίτλο « Μαζί με ψυχή» είναι η συνέχεια της περσινής μας», είπε και συμπλήρωσε πως όσοι βρεθούν στο Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης την Κυριακή και στο Θέατρο "Ερωφίλη" στη Φορτέτζα Ρεθύμνου τη Δευτέρα, θα έχουν μαγευτούν από το πώς η ποντιακή λύρα μπορεί να αποδώσει έργα παραδοσιακά, σύγχρονα αλλά και κλασσικά.

Puccini, Tchaikovsky, Χατζιδάκις, Πλέσσας, Rodrigo, Dalla, συναντούν τον Στέλιο Καζαντζίδη, ανταμώνουν με την ελληνική παράδοση και τις μουσικές γειτονιές του κόσμου.  

Λιγο πριν έρθει  στη Κρήτη, αναφερόμενος στις σχέσεις του Πόντου με τη Κρήτη  ο Ματθαίος Τσαχουρίδης θυμήθηκε και μια μαντινάδα ενδεικτική των δεσμών που έχουν οι δυο λαοί:  «Μια φίλια ένωσε το Πόντο και τη Κρήτη κι απέκτησε τη δύναμη του γέρο-Ψηλορείτη» είπε!

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News