default-image

Μουσική συνύπαρξη Ελλάδας – Γερμανίας στο Κηποθέατρο

Πολιτισμός
Μουσική συνύπαρξη Ελλάδας – Γερμανίας στο Κηποθέατρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στο Ηράκλειο μια ξεχωριστή συναυλία. Σπουδαστές, μαθητές και δάσκαλοι μουσικής από την Ελλάδα και τη Γερμανία διασταυρώνουν τις μουσικές τους ανησυχίες, συμπράττοντας επί σκηνής την Κυριακή 7 Αυγούστου με σκοπό να παράξουν ένα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Οι  πρόβες που θα έχουν τη μορφή Workshop (βιωματικό εργαστήρι) θα γίνουν στο Ηράκλειο στις 4, 5, 6 Αυγούστου και θα είναι ανοικτές σε όλους τους σπουδαστές μουσικής όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ανεξαρτήτως επιπέδου σπουδών και οργάνου.

Η συναυλία στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στις 7 Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας περιλαμβάνει γνωστά  έργα κλασσικής μουσικής (Ηaendel, Vivaldi κ.α.) ενώ στο δεύτερο μέρος  θα ακουστούν γνωστές  ελληνικές μελωδίες, ειδικά διασκευασμένες για κλασσική ορχήστρα με τη συνοδεία ελληνικών παραδοσιακών οργάνων.

Συμπαραστάτες στην προσπάθεια είναι  η Περιφέρεια  Κρήτης, ο δήμος Ηρακλείου, ο Δήμος  Αγ. Νικολάου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού σχολείου Ηρακλείου, το Παγκρήτιο  Ωδείο και το Ωδείο Τέχνης, και η Μουσική Σχολή «Musikschule an der Altstadt Freiburg» της Γερμανίας.

Για μια ακόμη φορά η μουσική αποδεικνύει  ότι είναι το μέσο που μπορεί  να εκμηδενίσει τις χιλιομετρικές αποστάσεις και να ενώσει διαφορετικές  κουλτούρες  και λαούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News