default-image

Αυγουστιάτικη πανσέληνος με την ΚΟΗ στη Ρόκκα Κισσάμου

Πολιτισμός
Αυγουστιάτικη πανσέληνος με την ΚΟΗ στη Ρόκκα Κισσάμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τη μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Ρόκκα στην Κίσαμο Χανίων την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 και η οποία εντάσσεται με την συμμετοχή 140 συντελεστών, στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Στο ΦΩΣ του ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ».

Η μουσική εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ΚΕ΄Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμος Κισάμου-Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κισάμου, Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, Νεολαία Κισάμου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ρόκκας, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του φυσικού, του αρχαιολογικού αλλά και του πολιτιστικού πλούτου της ενδοχώρας μας.

Στόχος όλων είναι να καθιερωθεί η εκδήλωση ως δράση με διάρκεια, αναδεικνύοντας καλλιτέχνες, δημιουργώντας ένα δίκτυο συνεργασιών, στηρίζοντας υποδομές στα χωριά που δυνητικά θα μπορούν να εξελιχθούν σε σταθερούς χώρους πολιτισμού, δίνοντας το έναυσμα σε παιδιά και νέους ανθρώπους ν' ασχοληθούν με τις τέχνες.

Σύμφωνα με τους συνδιοργανωτές, σε συνέχεια των προηγούμενων τριών εξαιρετικά επιτυχημένων εκδηλώσεων (Ευανθία Ρεμπούτσικα, 2013, Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων 2014,  Μίλτος Λογιάδης, Αγγελική Καθαρίου, Χρήστος Ζερμπίνος 2015), με εντυπωσιακή προσέλευση κοινού (περισσότεροι από 3.000 θεατές), για τέταρτη φορά ο Αρχαιολογικός χώρος της Ρόκκας Κισάμου προετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχτεί το κοινό υπό το Φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

Φέτος - όπως αναφέρουν οι συνδιοργανωτές, «θα έχουμε την μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε για πρώτη φορά στην Κρήτη και για μια και μόνο μουσική παράσταση την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης - Thessaloniki State Symphony Orchestra καθώς και μια συμμετοχή έκπληξη της διακεκριμένης χορωδίας από το Μουσικό Σχολείο Χανίων!

Σε συμφωνική σύνθεση 85 μουσικών και για πρώτη φορά στην Δυτική Κρήτη θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε την 5η Συμφωνία του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, έργα του Ρίχαρντ Βάγκνερ του Ζωρζ Μπιζέ και άλλα κορυφαία κλασικά έργα. Η Κ.Ο.Θ. θα ερμηνεύσει εμβληματικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου υπό τη μουσική διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Γεώργιου Βράνου και σολίστα τον Ντέιβιντ Μπόγκοραντ».

Τέλος, η εκδηλώσει αποκτά αφηγηματική ταυτότητα, η οποία αποτυπώνεται καλλιτεχνικά για πρώτη φορά φέτος σε αναμνηστικό μετάλλιο από την διακεκριμένη και με καταγωγή από τη Ρόκκα γλύπτρια, Ασπασία Παπαδοπεράκη.

Το χωριό Ρόκκα, βρίσκεται 15,5 χλμ. από το Καστέλι Κισσάμου, και 35 χλμ. από τα Χανιά. Πάνω στο λόφο πού δεσπόζει στο χωριό, υπάρχουν ερείπια Βυζαντινού κάστρου, με υπολείμματα από δεξαμενές και κτίρια. Το Βενετσιάνικο όνομα του κάστρου είναι «Rocca», και γι αυτό το χωριό ολόκληρο ονομάζεται και σήμερα Ρόκκα.

Η μουσική εκδήλωση πραγματοποιείται στο επονομαζόμενο "Τρουλί" της Ρόκκας στην πλαγιά του αρχαιολογικού χώρου στα δυτικά όρια του οποίου εκτίνεται το φαράγγι της Ρόκκας μήκους 2km που ξεκινάει κοντά στο χωριό Δελιανά. Η θέα αλλά και η αίσθηση που προσφέρει ο χώρος στον επισκέπτη είναι πραγματικά μοναδική.

Πρόσθετες Πληροφορίες & Εικόνες:

Δείτε το βίντεο για να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα του χώρου:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News