default-image

Μεγάλες προσδοκίες για το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Πολιτισμός
Μεγάλες προσδοκίες για το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαντασμαγορική θα είναι η τελετή έναρξης του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Αυγούστου και ώρα 9 στην Παραλιακή Πλατεία Δημαρχείου Ιεράπετρας.

Την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ θα κηρύξει ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού καθώς και οι κύριοι Νίκος Καβουκίδης ένας από τους τελευταίους Έλληνες κινηματογραφιστές με 60 χρόνια κινηματογράφου στην πλάτη του, ο Μένος Δελιοτζάκης, Προϊστάμενος του Τμήματος Ελληνικού Προγράμματος της ΕΡΤ, πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Συμπαραγωγών και μέλος της Επιτροπής Κινηματογράφου, καθώς και ο Κωνσταντίνος Ζαμπετάκης  Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Ιεράπετρας.

Θα ακολουθήσουν χορευτικά δρώμενα από το Χοροθέατρο Δαγίπολη που παρουσιάζει ένα απόσπασμα από τη χορογραφία του Γιώργου Χρηστάκη και της Δήμητρας Τασίκα, ενώ στους χορευτικούς σχηματισμούς θα παρουσιαστούν Κρητικοί χοροί από τη Σχολή Κρητικών Χορών Δημήτρη Καπαράκη.

Το πρόγραμμα των προβολών ντοκιμαντέρ έχει ήδη δημοσιευθεί και περιλαμβάνει τα 100 καλύτερα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, που η προκριματική επιτροπή επέλεξε ανάμεσα από τις 899 συμμετοχές που έγιναν από όλες τις χώρες του κόσμου.  

Ο χάρτης παραπέμπει στην έκταση που το φεστιβάλ έχει καλύψει σε όλο τον κόσμο. Με κόκκινο χρώμα αποτυπώνονται όλες οι χώρες που συμμετέχουν, σχεδόν όλη η γη, δηλαδή, Ελλάδα, Κύπρος, Αμερική, Αυστρία, Σουηδία, Ρωσία, Ολλανδία, Νορβηγία, Κίνα, Γερμανία, Ισπανία, Τουρκία, Αργεντινή, Αυστραλία, Καναδάς, Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Αγγλία, Ισραήλ, Ιταλία, Φιλιππίνες, Ιράν, Αίγυπτος, Ιρλανδία, Ινδία, Ισλανδία, Νέα Ζηλανδία, Λίβανος, Κάιρο, Βραζιλία, Χιλή, Εκουαδόρ, Περού, Κολομβία, Ινδονησία, Ταϊλάνδη, Χώρες της Αφρικής(Μαρόκο, Λιβύη, Αιθιοποία, Ακτή του Ελεφαντοστού, Σομαλία, Σουδάν, Ουγκάντα, Ρουάντα, Ν.Αφρική κλπ.), Κίνα, Θιβέτ, Νεπάλ, Ιαπωνία, Κουρδιστάν, Κένυα, Φιλιππίνες, Νησιά του Σολωμόντα, Ηνωμένο Βασίλειο κλπ.

Η καλλιτεχνική Διευθύντρια Ελένη Βλάσση, βλέποντας όλες αυτές τις χώρες να στέλνουν ήχο και εικόνα στην Ιεράπετρα ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους σκηνοθέτες, τους σεναριογράφους και τους κριτικούς κινηματογράφου, των οποίων η παρουσία τιμά ιδιαίτερα το Φεστιβάλ και σας καλεί όλους να γίνεται θεατές και πρωταγωνιστές στις Προβολές του Φεστιβάλ από 6 έως και 10 Αυγούστου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News