default-image

Ανάδειξη της χορευτικής παράδοσης του Μυλοποτάμου

Πολιτισμός
Ανάδειξη της χορευτικής παράδοσης του Μυλοποτάμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μια διαδραστική εκδήλωση που στόχο έχει να αναδείξει τις βαθιές ρίζες της χορευτικής παράδοσης του Μυλοποτάμου συνεχίζεται την Παρασκευή 5 Αυγούστου στο χωριό Χώνος το φεστιβάλ «Ταλλαία 2016».

Πρόκειται για μια παραγωγή του Οργανισμού Πολιτισμού - Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος», η οποία μέσα από ιστορικές αναδρομές, οπτικοακουστικό υλικό , ζωντανή μουσική και κορυφαίους χορευτές, αναδεικνύει τον τομέα των παραδοσιακών χορών συνδέοντας τους με την ιστορία.

Η εκδήλωση έχει θέμα «Χορεύοντας με την ιστορία». Κατά τη διάρκεια της θα γίνει παρουσίαση της κρητικής φορεσιάς από το εργαστήριο «Ελοϊρα» της Καλλιόπης Τσιμπισκάκη. Θα παρουσιαστεί βίντεο - έκπληξη με παλιούς χορευτές και μοναδικά τοπία και μνημεία του Μυλοποτάμου και χορευτικό δρώμενο από τον Χορευτικό Σύλλογο Τ' αόρι." Αφήγηση :Ekaterini Nesraja Vrentzou. Μουσικοί :λύρα Σκουτελης Μανωλης λαουτο Φλουρης Γιώργης. Την παραγωγή της εκδήλωσης συντόνισαν ο Στέλιος Πατελάρος και η Ζωή Φλουρή.

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑ

Το προσεχές Σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται η περιοδεία της Παιδικής Σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου που παρουσιάζει το έργο «Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στην Κρήτη».

Πρόκειται για μια διασκευή του ηθοποιού Τίτου Λίτινα πάνω στο γνωστό παραμύθι του Α.Ν.Σ. Εξυπερύ «Μικρός Πρίγκιπας», η οποία έχει εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους για την ευρηματικότητα και την πρωτοτυπία της παράστασης.

Παίζουν Τίτος Λίτινας, Χρυσή Μπαγιαρτάκη και Γεωργία Γαλιάκη.

Προσαρμογή, σκηνοθεσία, σκηνικός χώρος: Τίτος Λίτινας

Μουσική: Λένα Πλάτωνος

Φωτογράφιση: EFIAP Μιχάλης Νικηφοράκης & AFIAP Γιώργης Παπαδάκης

Video: Γεώργιος Κορακιανίτης

Ήχος - Φώτα : Κωνσταντίνα Παπαδάκη - Μπάμπης Φοδελιανάκης.

Η παράσταση παρουσιάζεται το βράδυ του Σαββάτου 6 Αυγούστου στην Αλφά και την Κυριακή 7 Αυγούστου στο Πάνορμο.

Οι παραστάσεις δίδονται στις 9:30 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

Οι παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου με το έργο ο "Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στην Κρήτη" αφιερώνονται στην μνήμη του Μιχάλη Μαρή και του Γιάννη Αρκαδιανού με το μήνυμα να μην θρηνήσουμε άλλα παιδιά στην άσφαλτο. Θα τους θυμόμαστε πάντα!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News