Πολιτισμός

Η «μάγισσα Χρωματούσα»… στην ιδιαίτερη πατρίδα της!

Mια βραδιά γεμάτη χρώματα, παρέα με μια μάγισσα διαφορετική, την Χρωματούσα. Την Τρίτη 2 Αυγούστου 2016 και ώρα 19.30 στην αυλή του Οίστρου, στις Αρχάνες.

Η ανακοίνωση:

Ήταν μια φορά κι έναν καιρό ή μήπως συμβαίνει στις μέρες μας….

'Όταν το γκρίζο θέλει να σκεπάσει τη ζωή, τη χαρά, την καθημερινότητα, πάντα υπάρχει μια μικρή αχτίδα γεμάτη χρώμα και φως, ένα μαγικό αστέρι, μια μαγισσούλα διαφορετική!»

Η Ελένη Μπετεινάκη θα αφηγηθεί την ιστορία της,  από τα χρόνια τα παλιά, σαν γεννήθηκε, ίσαμε σήμερα. Βοηθοί της, εκτός από την ίδια τη μάγισσα θα είναι η γάτα της,

η Καμέλια, ο Μάγος Αταίριαστος κι ένα κουβάρι με πολύχρωμες κλωστές …

Με την υποστήριξη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των:

 1ου  Νηπιαγωγείου Αρχανών, 2ου Νηπιαγωγείου Αρχανών, 1ου Δημ. Σχολείου Αρχανών και Παιδικού - Βρεφικού Σταθμού Αρχανών

«…Η Χρωματούσα είναι μια μάγισσα. Μια μάγισσα διαφορετική.Δεν φοράει μαύρα ρούχα, δεν έχει γαμψή μύτη, δεν μένει σε πύργο, δεν της αρέσουν τα μαγικά ξόρκια με βατραχοπόδαρα, νυχτερίδες και αράχνες. Αγαπάει πολύ όλα τα χρώματα, ακόμα και το μαύρο ή το γκρι.Μαζί με τη γάτα της, την Καμέλια, τρυπώνουν μέσα στα παραμύθια και δίνουν ζωντάνια σε χρώματα και πράγματα. Μόνο που ο Μάγος Αταίριαστος έχει άλλα σχέδιαγια τη μικρή μάγισσα...

Μια ιστορία για την κατανόηση του εαυτού μας, τη φιλία, την καλοσύνη και την αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό...

...Το Καλοκαίρι πλατσούριζε στις απέραντες γαλάζιες θάλασσες. Εκεί πια ξεπερνούσε τον εαυτό της. Όλες οι αποχρώσεις του μπλε μαζεύονταν στην παλέτα της , κι εκείνη είχε βοηθό της άλλοτε τον ήλιο και άλλοτε τον άνεμο, σπανιότερα μια μικρή νεροποντή που ξεχνιόταν κι έσταζε από τα σύννεφα θέλοντας να θυμίσει πως ήταν και αυτή εκεί. Το χρώμα της θάλασσας άλλαζε και η Χρωματούσα δεν προλάβαινε να το φέρει στη σωστή του απόχρωση..."

Η Ελένη Μπετεινάκη…

…Γεννήθηκε σε μια μικρή κωμόπολη του Ηρακλείου, τις Αρχάνες, και έζησε εκεί τα παιδικά της χρόνια παρέα με "γιαγιάδες" που της έλεγαν πολλές ιστορίες και παραμύθια. Ήθελε πάντα να παραμείνει παιδί κι έτσι σπούδασε Νηπιαγωγός, και κατάφερε να συνδυάσει την αγάπη της στα παιδιά και τα παραμύθια με τον καλύτερο τρόπο. Εδώ και 20 περίπου χρόνια δουλεύει ως νηπιαγωγός και ασχολείται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων που αφορούν τα βιβλία και ιδιαίτερα τα παιδικά. Έχει κάνει αρκετές εκπομπές στην ΕΡΑ Ηρακλείου με θέμα το παραμύθι με τον τίτλο: "Μια φορά και... δυο καιροί". Αγαπά πολύ την Ιστορία και τη Λαογραφία και αρκετά από τα άρθρα της δημοσιεύονται σε τοπικές εφημερίδες και σε ειδησεογραφικές ηλεκτρονικές σελίδες, Cretalive.gr, fractalart.gr κ.ά. Διατηρεί τη στήλη "Τα παραμύθια του Σαββάτου", με παρουσιάσεις και απόψεις για τα παιδικά βιβλία στα παραπάνω έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και αφηγείται πάρα πολύ συχνά ιστορίες και παραμύθια σε χώρους και βιβλιοπωλεία της πόλης της.

Το 2015 της απονεμήθηκε από το ΙΒΒΥ, "Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου", το Βραβείο σε Νηπιαγωγό "Βούλα Κουλουμπή", η οποία εισάγει με τους πιο ευφάνταστους τρόπους τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας στον κόσμο του παιδικού βιβλίου.

Βιβλία:

Η μάγισσα Χρωματούσα, εκδ. Ελληνοεκδοτική

Τα κάναμε θάλασσα…τα παραμύθια!Συλλογική έκδοση (Το ταξίδι μιας χιονονιφάδας),Νήσων Περίπλους

Σχόλια