default-image

Ξεκινά η Αριστοφανιάδα!

Πολιτισμός
Ξεκινά η Αριστοφανιάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με έναν ξεκαρδιστικό ύμνο στο συνολικό έργο του Αριστοφάνη ξεκινάει ο Αύγουστος, δεύτερος μήνας των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου.

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "Αριστοφανιάδα", η οποία θα βρίσκεται στην πόλη για τρεις παραστάσεις, μεθαύριο Δευτέρα 1, την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Αυγούστου.

Ο θίασός της θα περιμένει το θεατρόφιλο κοινό του Ηρακλείου στο κηποθέατρο "Ν. Καζαντζάκης", στις 9:30 το βράδυ.

Μέσα σε μιάμιση ώρα, με καταιγιστικούς ρυθμούς παρουσιάζονται μπροστά στα μάτια του κοινού όλοι οι σπουδαίοι ρόλοι, οι κεντρικές συμβάσεις, τα μοτίβα και η δημιουργική ευφυΐα του πατέρα της κωμωδίας.

Ο Αριστοφάνης πεθαίνει πάνω σε μια πρόβα τη στιγμή ενός έντονου διαπληκτισμού με τους ηθοποιούς του και πηγαίνοντας στον Άδη προσπαθεί να πείσει τους θεούς του κάτω κόσμου να του χαρίσουν μια εβδομάδα ζωής, ώστε να ανεβάσει το τελευταίο έργο του, και... το πανηγύρι αρχίζει.

Έργα και ημέρες του μεγάλου μας κωμικού παρελαύνουν επί σκηνής, σε ένα ξεκαρδιστικό, δροσερό αλλά και συγκινητικό έργο, ανακατεύοντας με μαεστρία όλα τα ύφη της κωμωδίας!

Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη, Γιάννης Δρακόπουλος και Θάνος Τοκάκης.

Συντελεστές: Δραματουργική επεξεργασία-σύνθεση κείμενων: Ομάδα "ΙΔΕΑ" (Κώστας Γάκης, Κωνσταντίνος Μπίμπης, Αθηνά Μουστάκα και Δημήτρης Ζούγκος). Σκηνοθεσία-μουσική: Κώστας Γάκης. Σκηνικά: Παναγιώτα Κοκκορού. Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα. Sound Designer-Μουσικός επί σκηνής: Στέφανος Τορτόπογλου. Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Βοηθός σκηνοθέτη: Ίρις Κανδρή.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 15 ευρώ και 12 ευρώ για μαθητές, φοιτητές, άνεργους ΟΑΕΔ, τρίτεκνους, πολύτεκνους, ΑμεΑ 67% και άτομα άνω των 65 ετών. Προπώληση: 12 ευρώ. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News