default-image

Συναυλία μέσα στο δάσος από την Κυριακή 31 Ιουλίου

Πολιτισμός
Συναυλία μέσα στο δάσος από την Κυριακή 31 Ιουλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μες στο δάσος για μια χρονιά ακόμη, αυτή τη φορά για τη δημιουργία Ταμείου Υγείας και Αλληλεγγύης για τη στήριξη ανθρώπων με προβλήματα υγείας, θα ξεκινήσουν από αυτήν την Κυριακή οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Πιρουνιανών "Αξέντι", με τον τίτλο "Αξέντια 2016".

Εκτός από τα αθλήματα, αλλά και τις εκδηλώσεις για τον παραδοσιακό τρόπο καλλιέργειας της γης, θα παραβρεθούν επίσης και θα προσφέρουν δωρεάν τη συναυλία τους αξιόλογοι καλλιτέχνες της κρητικής μουσικής, που ίσως να κάνουν τις νεράιδες να βγουν από τις κρυψώνες τους και να χορέψουν χέρι-χέρι με τον κόσμο!

Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, ο σύλλογος έβαλε στόχο ζωής να είναι διαφορετικός από τους άλλους, έχοντας την προσφορά στην κοινωνία ως πρωταρχικό στόχο, και μετά την ψυχαγωγία και την καλοπέραση. Έτσι, από μεθαύριο Κυριακή 31 Ιουλίου μέχρι και τις 7 Αυγούστου φέτος βάζει ως στόχο τη συγκέντρωση όσο γίνεται περισσότερων χρημάτων, για τη δημιουργία ενός ταμείου που θα δίνει τη στήριξή του στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υγεία τους, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σταθούν στα πόδια τους από μόνοι τους.

Όπως λέει στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Σαββουϊδάκης, «έχουμε κατά καιρούς κάνει κάποιες εκδηλώσεις, που είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα αλλά και εκδηλώσεις που έχουν σχέση με την παράδοσή μας. Φέτος είπαμε όλες αυτές τις εκδηλώσεις να τις κάνουμε όλες μαζί, να δημιουργήσουμε τα "Αξέντια", λόγω και του ονόματος του τόπου και της ιστορίας του. Να δείξουμε το υλικό που υπάρχει στον τόπο μας, όπως τα πατητήρια, τα θρησκευτικά μνημεία και πολλά άλλα».

Ο κ. Σαββουιδάκης εκφράζει και μέσω της "Ν.Κ." τις ευχαριστίες του προς όλους αυτούς τους καλλιτέχνες που έρχονται αφιλοκερδώς κάθε χρόνο και παίζουν στο πανέμορφο δάσος των Πιρουνιανών.

Να υπενθυμίσουμε ότι τη μια χρονιά μαζεύτηκαν χρήματα για τις ανάγκες των σχολείων της Αγίας Βαρβάρας και της ευρύτερης περιοχής. Την επόμενη χρονιά μαζεύτηκαν χρήματα για να αγοραστεί εξοπλισμός για το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας. Και φέτος τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε στη δημιουργία του Ταμείου Υγείας και Αλληλεγγύης, που θα προσφέρει στήριξη και βοήθεια σε πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες, ή σε ανθρώπους που μπορεί να πέσουν θύματα ατυχήματος και να μην μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά στις ανάγκες τους.

«Η αφιλοκερδής προσφορά των καλλιτεχνών μάς κάνει κι εμάς να αισθανόμαστε ακόμα πιο υπεύθυνοι», λέει στην εφημερίδα μας ο Γιώργος Σαββουιδάκης. «Και μιλάμε για μεγάλα και σπουδαία ονόματα της κρητικής μουσικής, που πέρασαν μέχρι σήμερα και θα περάσουν και φέτος», λέει ο πρόεδρος του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Πιρουνιανών.

Δράσεις αλληλεγγύης: Ταμείο για καλό σκοπό!

Το μαγευτικό τοπίο του δάσους θα συνδυαστεί απόλυτα με τις πολιτιστικές δραστηριότητες των ανθρώπων που ζουν στα Πιρουνιανά και την Αγία Βαρβάρα και φυσικά - όπως αναμένεται και φέτος - των εκατοντάδων επισκεπτών, που θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε μια σειρά εκδηλώσεων.

Μόνο στις συναυλίες (αφού δεν πρόκειται για πανηγύρια, αλλά καθαρά για συναυλιακό τρόπο ψυχαγωγίας με ένα κυλικείο, όμως, για να είναι πιο ευχάριστη η παραμονή του κόσμου σε αυτό το χώρο), θα υπάρχει η είσοδος για τις ανάγκες του σκοπού. Και πρόκειται μόλις για 5 ευρώ το άτομο, που εξολοκλήρου θα διατεθεί στην ανάγκη δημιουργίας του ταμείου.

Από 'κει και πέρα, το πρόγραμμα ξεκινάει μεθαύριο Κυριακή 31 Ιουλίου, στις 10 το πρωί, με μινωικά αθλήματα. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν το Σάββατο και την Κυριακή 6 και 7 Αυγούστου αντίστοιχα, με παραδοσιακά αλωνέματα και πάτημα σταφυλιού, από τις 11 το πρωί.

Ενδιάμεσα, από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες στις 8:30 το βράδυ, με τους εξής καλλιτέχνες: Δευτέρα Στιβακτάκηδες και Μιχάλη Σαββουιδάκη. Την Τρίτη Νίκος και Γιώργος Στρατάκης. Την Τετάρτη Βαγγέλης Πιθαρούλης. Την Πέμπτη Μιχάλης Φραγκιαδάκης. Και την Παρασκευή οι αδελφοί Πασπαράκη. Μάλιστα, την Παρασκευή, πριν τη συναυλία, θα προβληθεί θέατρο στο χώρο των εκδηλώσεων και συγκεκριμένα "Το Μεγάλο μας Τσίρκο" του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που έγραψε ιστορία, όταν ανέβηκε μεσούσης της δικτατορίας, από το θίασο Καρέζη-Καζάκου.

Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News