default-image

Εγκαινιάζεται το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Νεάπολης

Πολιτισμός
Εγκαινιάζεται το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Νεάπολης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Νεάπολης θα εγκαινιάσει την Κυριακή 31 Ιουλίου στις 20.00 η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας κ. Αθανασία Αναγνωστοπούλου.

Η Νεάπολη, μια μικρή αλλά πάντα ανοικτή πόλη, αναδεικνύει και πάλι ως τη μόνη διέξοδο τον πολιτισμό, ταξιδεύοντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες στο χρόνο, μέσα από μια μεγάλη συλλογή εκθεμάτων του Μουσείου της.

Οι αίθουσες του παλιού διδακτηρίου της πόλης, αποκτούν ξανά το άρωμα που τους αξίζει, άρωμα πολιτισμικής ανάτασης και προσδοκίας, που είχε χαθεί για ένα μεγάλο διάστημα από την αχρησία. Η επίσημη ιστορία του 19ου και 20ού αι. αλλά και η ιστορία της καθημερινότητας, η ιδεολογία και η πράξη συμπλέκονται και ξετυλίγονται μπροστά μας σε ένα αφήγημα ικανό να ανασυνθέσει την κοινωνία, να περιγράψει τους ανθρώπους, να επισημάνει την αξία του νεοελληνικού, σύγχρονου πολιτισμού και να τον τοποθετήσει στη θέση που του αρμόζει.

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή οι εκλεκτοί ομιλητές, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι κ. Δημήτρης Φιλιππίδης και  κ. Ανδρομάχη Γκαζή, οι οποίοι με τη δυνατότητα του λόγου και της γνώσης θα καθοδηγήσουν στην εμβάθυνση της αξίας αυτού του Μουσείου.

Συμπαραστάτες με συνεχή και αμέριστη βοήθεια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη. Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News