Πολιτισμός

Ένα ταξίδι στην Κρήτη του χθες, στο Δημοτικό Κήπο στα Χανιά

Ένα ταξίδι στην Κρήτη του χθες, μια παράσταση καμωμένη από μνήμες και ονείρατα παρουσιάζεται την Δευτέρα 25 Ιουλίου στο Δημοτικό Κινηματογράφο Κήπος στα Χανιά στις 21:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Προαιρετική είναι και η προσφορά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.

Ο Λαογραφικός Όμιλος Χανίων τιμώντας την ιστορία της Κρήτης επιχειρεί να φωτίσει το έργο των προγόνων μας και να παντρέψει το χθες με το σήμερα.

Μέσα από μια σπονδυλωτή παράσταση που ταξιδεύει μέσα στο χρόνο από την Τουρκοκρατία μέχρι τη σύγχρονη εποχή ξεδιπλώνονται ιστορίες καθημερινών ανθρώπων γεμάτες με τα ήθη και τα έθιμα του κρητικού πολιτισμού.

Προσωπικότητες που επηρέασαν την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού μας, όπως αυτή του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Νίκου Καζαντζάκη, παίρνουν ζωή μέσα από νέα παιδιά που σκοπό έχουν να φωτίσουν την ορμή τους και να συνεχίσουν το έργο τους.

Ο πόλεμος , η φιλία, ο έρωτας , το θαύμα της ζωής και του θανάτου, όλα τα μυστήρια για τα οποία ο άνθρωπος αναζητά απαντήσεις ανά τους αιώνες μέσα από μια μουσικοθεατρική παράσταση με αγάπη για το νησί μας και τους ήρωές του.

Μια παράσταση φτιαγμένη από τραγούδια, χορούς και μαντινάδες της Κρήτης, μια παράσταση για τη λεβεντιά και την ομορφιά των Κρητών.

Σκηνοθεσία παράστασης: Χριστίνα Ροκαδάκη

Σχόλια