default-image

Την Κυριακή λήγει το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής στο Βενεράτο

Πολιτισμός
Την Κυριακή λήγει το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής στο Βενεράτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οκτώ έργα τέχνης δημοσίου χώρου υψηλής καλλιτεχνικής αξίας σε λευκό μάρμαρο, παραλαμβάνει από καταξιωμένους γλύπτες ο Δήμος Ηρακλείου την Κυριακή 24 Ιουλίου κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του 8ου  Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής που ολοκληρώνεται με επιτυχία στο Βενεράτο.  

Η εκδήλωση λήξης του συμποσίου πρόκειται να ξεκινήσει στις 20:30 μ.μ. με την παρουσίαση των έργων και των καλλιτεχνών και θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα.  Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα εξαιρετικά έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων και να συζητήσουν με τους γλύπτες που τα φιλοτέχνησαν.  Με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, προσφορά οινοποιών της περιοχής, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να  περιηγηθούν στο χώρο του Συμποσίου Γλυπτικής στο Βενεράτο που φιλοξενεί τα γλυπτά συμποσίων που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια.  

Η τελετή λήξης την Κυριακή 24 Ιουλίου στις 20:30 μ.μ. περιλαμβάνει ακόμα  σύντομες ομιλίες και χαιρετισμούς από τους συντελεστές του συμποσίου και θα κλείσει με μουσική βραδιά με το συγκρότημα του Μενέλαου και του Γιώργου Νταγιαντά και με χορό από το παραδοσιακό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου Δαφνών.

 Το 8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής δήμου Ηρακλείου διοργάνωσε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.Η) με τη συμβολή των τοπικών συμβουλίων και των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.  Μέγας χορηγός του συμποσίου ήταν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας Θράκης.

 Στο συμπόσιο πήραν μέρος οι γλύπτες : : Vasilisa Chugunova (Ρωσία),  Giorgie Cpajak (Σερβία) ,   Gadadhar Ojha (Ινδία),   Carole Turner  (ΗΠΑ),  Αντώνης Μυρωδιάς,  Οδυσσέας Τοσουνίδης, Χρήστος Τσουμπλέκας, Μανώλης Χαρκούτσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News