default-image

Μόνιμη σκηνή το Ηράκλειο για την Κάρμεν Ρουγγέρη

Κρήτη
Μόνιμη σκηνή το Ηράκλειο για την Κάρμεν Ρουγγέρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα ''Το παραμύθι χωρίς όνομα'' θα μείνει στο Ηράκλειο η Κάρμεν Ρουγγέρη καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα και συντελεστές ένα επιτελείο κρητικών ηθοποιών το ταλέντο και την ποιότητα των οποίων εξήρε και η ίδια μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.

Επιτελείο και θεατρική στέγη έχουν βρεθεί, ενισχύοντας τις θέσεις εργασίας και την οικονομία της περιοχής αναφέρει και αναμένεται να βρεθεί ο τρόπος επικοινωνίας με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Πρόκειται για ένα έντεχνο, διαχρονικό παραμύθι, όπου η πατρίδα και τα δεινά της μεταφέρονται στη σκηνή με έναν εύληπτο και μαγικό τρόπο, ένα έργο με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πλοκή αλλά και με αίσθηση του χιούμορ, που σίγουρα θα διασκεδάσει τα παιδιά και συγχρόνως θα τα διδάξει με έμμεσο τρόπο, μια που μιλάει για τις αξίες της εργασίας, της δικαιοσύνης, της προσπάθειας, της ανδρείας, της συλλογικότητας, σε αντίθεση με την τεμπελιά, την αδικία, την παραίτηση, τη δειλία και τον ατομισμό.

Το μήνυμα του έργου, πιο επίκαιρο από ποτέ αναφέρει η Κ.Ρουγγέρη , δεν είναι άλλο από τα σημερινά βάσανα του καθενός από εμάς, της χώρας, που ακόμα και τον πιο ψύχραιμο των απογοητεύουν, τον οδηγούν στη φυγή αλλά του λένε παράλληλα ότι όλοι μαζί μπορούμε και ότι η ελπίδα υπάρχει, ζει.

Στόχος σύμφωνα με την ίδια είναι την παράσταση να την δουν όλοι οι μαθητές της Κρήτης που την εκδρομή τους θα την συνδυάσουν με το θέατρο, τον πολιτισμό, την ελπίδα και το όνειρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News