Πολιτισμός

Όλα έτοιμα για την έκθεση βιβλίου στην πλατεία Ελευθερίας

Για μία ακόμα χρονιά ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Ν. Ηρακλείου διοργανώνει τη ετήσια καλοκαιρινή του έκθεση στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες εκδηλώσεις.

Στη διοργάνωση συμμετέχει το Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, ενώ συνδράμουν οι εκδόσεις Gutenberg, Διόπτρα, Κλειδάριθμος, Μεταίχμιο και Πατάκης και στόχος των διοργανωτών είναι να περάσουν το μήνυμα πως η αγάπη για τον πολιτισμό είναι συνυφασμένη με την αγάπη για το βιβλίο και την ανάγνωση.

Οι φίλοι του βιβλίου θα βρουν και θα ξεφυλλίσουν βιβλία και θα ενημερωθούν για τις νέες εκδόσεις.

Παρά τις τεράστιες δυσκολίες που δημιουργεί η κρίση και η δυσπραγία σε οικογένειες και επιχειρήσεις, ο Σύλλογος δίνει μάχη για την υπεράσπιση της φιλαναγνωσίας και την διάδοση της γνώσης.                                                           

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Η Έκθεση θα διαρκέσει από την Κυριακή 17 Ιουλίου ως την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 και θα λειτουργεί καθημερινά (και τις Κυριακές) από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

Τετάρτη 20 Ιουλίου Ώρα 19:30

Το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ παρουσιάζει τη δραματοποίηση του βιβλίου "Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας" του Χόρχε Μπουκάι. Με δυο ηθοποιούς, τέσσερις κούκλες και μια κιθάρα. Παίζουν ο Αντώνης Διαμαντής και η Ειρήνη Κουτσάκη.

Παρασκευή 22 Ιουλίου Ώρα 19:30

Το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ παρουσιάζει τη δραματοποίηση του βιβλίου "Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ' ένα γλάρο να πετά" του Λουίς Σεπούλβεδα. Στην αφήγηση του παραμυθιού η Ειρήνη Κουτσάκη. Μουσική παίζει ο Αντώνης Διαμαντής.

Κυριακή 24 Ιουλίου Ώρα 18:30

Αγώνες επίδειξης σκακιού από τον Σκακιστικό Σύλλογο ΟΦΗ με την καθοδήγηση του προπονητή Γιώργου Πρεδεστάκη.               

Σχόλια