Πολιτισμός

Μοντέρνα αρχιτεκτονική για τους λιλιπούτειους Χανιώτες

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μοντέρνα αρχιτεκτονική, αλλά και το μεσογειακό τρόπο ζωής μέσα από το έργο του περίφημου μοντερνιστή αρχιτέκτονα Λε Κορμπυζιέ, θα έχουν το φετινό καλοκαίρι οι λιλιπούτειοι Χανιώτες.

Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων και ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος συνδιοργανώνουν σχετικές εκπαιδευτικές δράσεις το επόμενο διάστημα, καθώς θα πραγματοποιηθούν τέσσερα εργαστήρια σε επιμέλεια Δανάης Κουτσουπάκη. 

Στα εν λόγω σεμινάρια, τα παιδιά -εκτός των άλλων- θα συμμετάσχουν σε διαγωνισμό ζωγραφικής και σχεδίου με θέμα "Το δικό μου μοντέρνο καλύβι στη θάλασσα". Τα σχέδια των παιδιών θα εκτεθούν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, ενώ τα βραβεία θα απονεμηθούν σε κατατακτήρια εκδήλωση, στο "κλείσιμο" της έκθεσης στις 27 Αυγούστου.

Πρόγραμμα δράσεων

Θα υπάρξουν δύο ομάδες παιδιών: Ένα γκρουπ για τις ηλικίες 6 με 8 χρονών κι ένα δεύτερο για παιδιά 9 έως 12 ετών. Συνολικά, τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν δύο ημέρες: Την Τρίτη 26 Ιουλίου και την Παρασκευή 19 Αυγούστου. 

Την πρώτη ημέρα, οι εκπαιδευτικές δράσεις θα γίνουν από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι για τα παιδιά 6 έως 8 ετών, ενώ από τις 5 έως τις 8 το βράδυ, είναι η σειρά των μεγαλύτερων σε ηλικία επίδοξων αρχιτεκτόνων. Οι εγγραφές για τις δράσεις της 26ης Ιουλίου θα γίνονται μέχρι τις 22 του μήνα. 

Οι ίδιες ώρες ισχύουν και για την Παρασκευή 19 Αυγούστου, με την προθεσμία των εγγραφών να λήγει στις 12 του ίδιου μήνα. Οι γονείς που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στις εκπαιδευτικές δράσεις, καλούνται να επικοινωνούν με το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο τηλέφωνο 28210 34200, καθημερινά, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. 

Σχόλια